Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκδρομή  μαθητών στη Μαγνησία 
Εκδρομή  μαθητών στη Μαγνησία 

Εκδρομή  μαθητών στη Μαγνησία 

Βρβεύθηκν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  “Μνήμες Μικράς Ασίας και Πόντου: 1922-2022”

Ολοκληρώθηκε η των μαθητών που βραβεύθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Μνήμες Μικράς Ασίας και Πόντου: 1922-2022”, ο οποίος είχε προκηρυχθεί για το τρέχον σχολικό έτος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων) και την Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος (δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος).

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά, μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου, δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους διάρκειας μέχρι 6΄, αφού μελέτησαν μία από τις μικρασιατικές προσωπικότητες των: Αγίας Ελένης, Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, Γιώργου Σεφέρη και Φώτη Κόντογλου.

Η , με προορισμό τη Μαγνησία, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 16 Μαΐου. Σε αυτή συμμετείχαν οι βραβευθέντες μαθητές, οι επιβλέποντες καθηγητές των ομάδων τους, μία εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και ο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Προηγουμένως οι συμμετασχόντες έγιναν δεκτοί από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος   Ιερώνυμο, ο οποίος ευλόγησε τα παιδιά, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους έδωσε τις πατρικές νουθεσίες του. Παρών στην υποδοχή στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ήταν και ο γενικός Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του απευθύνθηκε καταλλήλως στα παιδιά.

Το μεσημέρι της Δευτέρας οι εκδρομείς αφίχθηκαν στη Ν. Αγχίαλο, όπου γευμάτισαν στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγίου Γεωργίου της πόλης.

Μετά την άφιξή τους στον Βόλο, αφού ξεναγήθηκαν στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, κατευθύνθηκαν στην Άλλη Μεριά. Εκεί, στόν ναό του Αγίου Αθανασίου, τους καλωσόρισε ο Δημητριάδος καί Αλμυρού  Ιγνάτιος και κατόπιν τους παρέθεσε δείπνο.

Την Τρίτη το πρωί οι μαθητές ανέβηκαν στό Πήλιο. Αρχικά επισκέφθηκαν την Πορταριά και εν συνεχεία τη Μακρυνίτσα. Εκεί, μετά την ξενάγησή τους στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρυνίτσας από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Κιαμέτη, τους παρετέθη γεύμα στην κεντρική πλατεία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι βραβευθέντες μαθητές κατευθύνθηκαν στη Ν. Ιωνία Βόλου. Στον ναό της Ευαγγελίστριας ξεναγήθηκαν στο Μικρασιατικό Μουσείο και ακολούθως, στο Πνευματικό Κέντρο του ναού, έλαβε χώρα η τελετή βράβευσης των μαθητών.

Τα βραβεία και τους τιμητικούς επαίνους παρέδωσε στους μαθητές και τους υπευθύνους καθηγητές η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έττα Μακρή, ενώ τους μαθητές από το Κιλκίς βράβευσε μαζί με την κ. Μακρή ο  Πολυανής και Κιλκισίου   Βαρθολομαίος, ο οποίος έφθασε για τον σκοπό αυτό στην πόλη του Βόλου.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος παρέδωσε στους υπευθύνους καθηγητές αναμνηστικά δώρα για τα σχολεία.

Στην τελετή παρέστη και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων   Γεώργιος Καλαντζής.

Συγκεκριμένα, το πρώτο βραβείο απέσπασε το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου, όπως και το τρίτο βραβείο. Τα υπόλοιπα τρία βραβεία έλαβαν οι ομάδες από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη), τα Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου (Αθήνα) και το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς.

Τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν στα Γυμνάσια: Εκπαιδευτήρια “Παλλάδιο” Βάρης, Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο ς.

Μετά την απονομή των βραβείων και των τιμητικών επαίνων παρετέθη δείπνο στους παρευρισκομένους, ενώ ορχήστρα από καθηγητές του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου έπαιξε μουσική.

Το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου οι μαθητές επισκέφθηκαν την μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς και ακολούθως κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα και τη Βόρειο Ελλάδα αντίστοιχα, για να ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση