Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκδήλωση – βράβευση μαθητικών ραδιοφωνικών εκπομπών
Εκδήλωση – βράβευση μαθητικών ραδιοφωνικών εκπομπών

Εκδήλωση – βράβευση μαθητικών ραδιοφωνικών εκπομπών

Του Μαθητικού Διαγωνισμού της ΕΡΤ Βόλου για τα 70χρονα του Σταθμού

Η αυλαία για τον Μαθητικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ Βόλου, με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του, θα «πέσει» την Τετάρτη 16 Μαΐου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του κινηματοθέατρου «Αχίλλειον», με την βράβευσης των αρτιότερων μαθητικών ραδιοφωνικών εκπομπών που παρήχθησαν υπό τον τίτλο «Κάνουμε Ραδιόφωνο».

Η ΕΡΤ Βόλου με αφορμή τα 70 χρόνια παρουσίας (1948-2018) στον τομέα της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας στο νομό ς και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με Υπουργείο Παιδείας και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ς, υλοποίησε Μαθητικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 20 ομάδες μαθητών από 15 σχολεία της περιοχής, παράγοντας 20 ημίωρες ραδιοφωνικές εκπομπές, οι οποίες μεταδόθηκαν από τις ραδιοφωνικές συχνότητες (101,2 & 100,7fm) στου Σταθμού. Η μετάδοσή τους ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018.

Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας είχαν την ευκαιρία να ετοιμάσουν από την αρχή ως το τέλος, τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή, με θεματολογία  που αντλήθηκε από έξι γενικές ενότητες (Πολιτισμός, Περιβάλλον, Αθλητισμός, , έες Τεχνολογίες, Εκπαίδευση ). Μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε απόλυτη αρμονία, αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια για το στήσιμο των εκπομπών, τις οποίες  ηχογράφησαν στο άρτιο στούντιο ηχογραφήσεων που διαθέτει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου.

Οι 20 εκπομπές αξιολογήθηκαν από την 5μελη Κριτική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε για το Μαθητικό Διαγωνισμό και απαρτίζεται από τους: Άλκηστις Κιούση (δημοσιογράφο, τ. προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου), Σοφία Κανταράκη (φιλόλογο-συγγραφέα, υπεύθυνη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε Μαγνησίας), Σπύρο Παπαδόπουλο (καθηγητή Παν/μιου ς, Τμήμα Αρχιτεκτονικής – Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΟΤ), Δημήτρη Χορταργιά (δημοσιογράφο, πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων ς- Στ. Ελλάδας & ς) και Θανάση Βικόπουλο (δημοσιογράφο- συγγραφέα, ΕΡΤ3), έργο της οποίας ήταν να προκρίνουν τις τρεις αρτιότερες εκπομπές, οι οποίες θα βραβευτούν.

 

Πρόγραμμα παρουσίασης

Καλωσόρισμα από την συντονίστρια της εκδήλωσης,   Μαρία Δημητρίου

 

  1. Χαιρετισμός προϊσταμένης ΕΡΤ Βόλου,  Φρόσως Παύλου.
  2. Χαιρετισμός διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη.
  3. Χαιρετισμός διευθυντή 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, Ιωάννη Τσοκανάκη.
  4. Χαιρετισμός προέδρου της Κριτικής Επιτροπής,  Άλκηστις Κιούση.
  5. Μουσικό πρόγραμμα από τη εανική Μπάντα Palm Jive, με τους:

Άγγελο Μπουρδάκη: πιάνο – πλήκτρα

Ηλία Ρίζο: ηλεκτρικό μπάσο

Γιώργο Λεβέντη: τύμπανα – ντράμς

-Ανακοίνωση βραβευθέντων Σχολείων

-Απονομή Βραβείων και ανακοίνωση «Εύφημης μνείας»

-Επίδοση Διπλωμάτων συμμετοχής

-Κλείσιμο εκδήλωσης

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση