Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού στον Βρεφονηπιακό Σταθμό
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού στον Βρεφονηπιακό Σταθμό

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού στον Βρεφονηπιακό Σταθμό

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός – της  Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μεταμόρφωση» τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα για τα , διοργανώνοντας  μια για τα παιδιά. Συνδυάζοντας  και το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παιχνίδι, κομμάτι Ιστορίας και Πολιτισμού», η έφερε τον τίτλο «Το δικαίωμα των παιδιών στο παιχνίδι».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία του παιχνιδιού από την αρχαιότητα, τα βυζαντινά χρόνια, την Τουρκοκρατία έως και σήμερα, να συνειδητοποιήσουν ότι πολλά παιχνίδια έμειναν παραδοσιακά στο πέρασμα των χρόνων. Στόχος, επίσης, ήταν να γίνει αντιληπτό στα παιδιά πως όλα τα δικαιώματά τους πρέπει να είναι αναφαίρετα και ότι το παιχνίδι είναι ένα εξ’ αυτών.

Την εκδήλωση ανέλαβαν η Άννα – Μαρία Παναγιωτάκη και η Εύα Βούλγαρη, οι οποίες με βιωματικό τρόπο, μετέφεραν στα παιδιά την ιστορία του παιχνιδιού και τους έμαθαν πόσο σημαντικά είναι τα δικαιώματά τους. Τα παιδιά της μικρότερης ηλικίας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό παραμύθι, με τίτλο «Περιπέτεια στην Παιχνιδούπολη», ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά ταξίδεψαν με το σε διάφορους αινιγματικούς σταθμούς, έλυσαν γρίφους και συμμετείχαν σε διάφορα παιχνίδια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Βόλου ο Σταύρος Μπαμπούνης #ΣταύροςΜπαμπούνης - https://t.co/yZs2EO2V1G -

  • Hμερομηνίες εξετάσεων για τα Μουσικά Σχολεία #ΜουσικάΣχολεία - https://t.co/zX6Prys1Af -

  • Βαλκανιονίκης και ατομικό ρεκόρ ο Χρήστος Γκαράς στην Κωνσταντινούπολη #ΧρήστοςΓκαράς - https://t.co/IoTGn69gKR -

"Αλιεύοντας" την είδηση