Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Εισαγωγή μαθητών από τις σεισμόπληκτες περιοχές στο Πανεπιστήμιο  
Εισαγωγή μαθητών από τις σεισμόπληκτες περιοχές στο Πανεπιστήμιο   

Εισαγωγή μαθητών από τις σεισμόπληκτες περιοχές στο Πανεπιστήμιο  

Στη συνάντηση Κ. Αγοραστού – Ζ. Μακρή στην   

 

Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή είχε ο στην , με θέμα τις  δυνατότητες που δίνει ο Νόμος για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή μαθητών  από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας σε Πανεπιστημιακές Σχολές.

Η  σχετική Υπουργική Απόφαση εκδίδεται μετά τις εισαγωγικές , τον Σεπτέμβριο ή  Οκτώβριο του .

Εντός του Μαΐου, όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης, πρόκειται να  εκδοθεί  η Απόφαση για τις προαγωγικές των μαθητών που προέρχονται από σεισμόπληκτες περιοχές.

Η ευνοϊκή διάταξη έχει  αξιοποιηθεί και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2020 για τους μαθητές του  Δημοτικού  Διαμερίσματος  Φαναρίου Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας που επλήγησαν από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος « Οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι/ες  των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων των περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως, ιδίως, από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και  εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Η ανωτέρω ρύθμιση, εφαρμόζεται και για μαθητές/τριες και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις περιοχές του προηγουμένου εδαφίου ακόμη και εάν υποβάλλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα ειδικότερα θέματα  ρυθμίζονται από την Υπουργική Απόφαση η οποία εκδίδεται μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις,  τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του ιδίου έτους».

Ο συζήτησε με την υφυπουργό τον σχεδιασμό για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων μέσω ,  διαδικασία που δρομολογείται αμέσως μόλις καταγραφούν, αξιολογηθούν και ιεραρχηθούν  οι ανάγκες των σεισμόπληκτων Δήμων. «Ευχαριστώ την υφυπουργό Ζέττα Μακρή για το έμπρακτο ενδιαφέρον της και για την εποικοδομητική,  αποτελεσματική που έχουμε διαχρονικά» δήλωσε ο .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #σχολεία υπό #κατάληψη στη Μαγνησία #κατάληψη #σχολεία - https://t.co/yT5rWbpm2B -

  • Συνελήφθη 69χρονος οδηγός στον Αλμυρό #οδηγόςαυτοκινήτου - https://t.co/02rG7UPeZJ -

  • Διαδοχικοί μικροσεισμοί Ν/Δ του Βόλου #ασθενείςσεισμικέςδονήσεις - https://t.co/Aj4sT135Yi -

"Αλιεύοντας" την είδηση