Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » «Εικονική Επιχείρηση»… «Δρυίδες-ΕΕΕΕΚ Βόλου»
«Εικονική Επιχείρηση»… «Δρυίδες-ΕΕΕΕΚ Βόλου»

«Εικονική Επιχείρηση»… «Δρυίδες-ΕΕΕΕΚ Βόλου»

ια πρώτη χρονιά, πρόγραμμα, με τη συμμετοχή 13 μαθητών

Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ ) υλοποιείται για πρώτη χρονιά το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» σε συν με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 13 μαθητές Ε΄ και ΣΤ' τάξης με την καθοδήγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών Μόσιου Άρτεμις –τεχνολόγο τροφίμων, Παπαδοπούλου Μαρία- κοινωνική λειτουργό, Μπαλαφούτη Ελένη – τουριστικών επιχειρήσεων και Καρκανιά Χριστόφορο – τεχνολόγο γεωπόνο και του εθελοντή-συμβούλου Διονύσιο Νεκτάριο Δαλούκα υπεύθυνο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης La Petite Cantine .

Όπως έκανε γνωστό η διευθύντρια του σχολείου Φωτεινή ρηγορίου, «το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης είναι μια ομαδική δραστηριότητα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν μία δική τους «εταιρία» και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας μιας επιχείρησης. Παρότι δεν αναφερόμαστε σε μία πραγματική επιχείρηση, τα προϊόντα που παράγονται είναι αληθινά και οι μαθητές μας έχουν ενεργή συμμετοχή στη «διοίκηση» της επιχείρησης μέσα από την κατανομή ρόλων. Πρόκειται για μία βιωματική εμπειρία που ενισχύει τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση των μαθητών και τους βοηθά στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η επιχείρηση αποτελεί μια συν των μαθητών των εργαστηρίων ώστε να παραχθούν όμορφα προϊόντα που θα διατίθενται προς πώληση στην πόλη μας. Τα προϊόντα αποτελούνται από φυσικές μάσκες ομορφιάς, κρέμες απολέπισης (peeling), κηραλοιφές και σαπούνια από βότανα και αιθέρια έλαια, αρωματικό αλάτι μαγειρικής και δαφνέλαιο. Όλα τα προϊόντα μας παράγονται στο χώρο των εργαστηρίων του σχολείου και με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον.

Πάνω από 3.000 μαθητές και μαθήτριες από 160 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Το ΣΕΝ/JA Greece για να τιμήσει τους μικρούς «επιχειρηματίες», για να τους φέρει σε επαφή με το αγοραστικό κοινό και για να αξιολογήσει τη δουλειά τους, διοργανώνει κάθε χρόνο δύο μεγάλες μαθητικές εμπορικές εκθέσεις σε και Θεσσαλονίκη. Εκεί τα παιδιά παρουσιάζουν τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και αξιολογούνται από την επιτροπή του οργανισμού. Δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του ΣΕΝ/JA Greece θα πραγματοποιηθούν: Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στο «Mediterranean Cosmos» – Για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, της υ και της Κρήτης. : Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο «The Mall Athens», Μαρούσι – Για τα σχολεία της Κεντρικής, της Νότιας Ελλάδας και των υιπων νησιών του Αιγαίου.

Αντιπροσωπεία των μαθητών μας θα λάβει μέρος στην μαθητική εμπορική έκθεση της Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε πρωινές ώρες στο τηλέφωνο του σχολείου 2421081961 με την κ. Παπαδοπούλου Μαρία

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση