Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ευχές απ΄ όλο τον κόσμο στους μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου
Ευχές απ΄ όλο τον κόσμο  στους μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου

Ευχές απ΄ όλο τον κόσμο στους μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου

 

Το , υλοποιεί μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεπερνούν τα όρια όχι μόνο της πόλης αλλά και ευρύτερα.

Όπως έγινε γνωστό από τον διευθυντή του σχολείου Πασχάλη Δήμου, «κορύφωση υπήρξε η συμμετοχή   σε προγράμματα Comenius-Erasmus-Teachers4Europe-Back to school .

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες εκπαιδευτικών, των οικογενειών των μαθητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας το σχολείο , με τη στήριξη και του συστεγαζόμενου 16ου δ. σχ. Βόλου, χτίζει γέφυρες με γερά θεμέλια και συνεργάζεται με σχολεία του εξωτερικού, (Σαββατιάτικο Ελληνικό Σχολείο Στοκχόλμης) αλλά και του εσωτερικού όπως τα ακριτικά μειονοτικά σχολεία Δημαρίου και Κοτύλης .

Επεκτάθηκαν όμως και γνώρισαν τα σχολεία της Πόλης, Ζάππειο , Ζωγράφειο και Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, συνεργάζονται με το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου Αθηνά αλλά και με άλλα σχολεία της Ρουμανίας , καθώς και με τμήματα του Σαββατιάτικου Σχολείου Στοκχόλμης και τμήματα σχολείων του εξωτερικού με Βολιώτες εκπαιδευτικούς .

Η φιλοσοφία των συνεργασιών εστιάζεται στη βάση « ενός οράματος γιά μία κοινωνία που από την ποικιλία της σε κουλτούρες, και παραδόσεις αντλεί πλούτο και δημιουργικότητα, όπου καμία ομάδα πολιτών δεν είναι σε περιθώριο, όπου όλα τα παιδιά θα μπορούν αύριο να χτίσουν μαζί έναν καλύτερο κόσμο».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας γίνεται ανταλλαγή οπτικού και γραπτού υλικού, ώστε τα παιδιά, μέσα από καλλιτεχνικές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες πολιτιστικές συνήθειες και να μάθουν τον αλληλοσεβασμό που οδηγεί σε μια γόνιμη  συνύπαρξη. Στόχος μας είναι «Πρόσθεση, όχι αφαίρεση / πολλαπλασιασμός, όχι διαίρεση» .

Φέτος η δράση  εντοπίστηκε στη συγκέντρωση ευχών από φίλους από όλο τον κόσμο. Σε αυτή τη βάση έχουν πλησιάσει μαθητές που εργάζονται στο εξωτερικό , όπως ο Έν. Ταφάι στη κι ο Νίκος Χαλάτσης στη Γερμανία, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά στοιχεία του πολιτισμού και των εθίμων των χωρών αυτών.

Σε αυτό το σημείο  βοήθησαν κι αρκετοί συμπατριώτες που μετέχουν στο Κοινό των Μαγνήτων από παλιά αλλά και πιο πρόσφατα και ζουν σε χώρες ανά τον κόσμο. Όλοι τους πρόθυμα έστειλαν ευχές για «Καλές και καλή χρονιά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 30ού δημοτικού σχολείου Βόλου αλλά και σε όλο το Βόλο».

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον ερευνητή Δ. Ηλιόπουλο, βοηθό του σχολείου, που κατοικεί στο Λ. Άντζελες ,τον Νίκο Αλεξίου στη Ν. Υόρκη, τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κ. Γκέκο, τον Αχιλλέα Παπαρσένο, τον Άρη Περουλάκη και τον Κώστα Πώποτα στελέχη της , την Αικατερίνη Αλεξίου, τον Αντώνη Γκρέκα, τη Μαίρη Μαργαρώνη που με τις της  φέρνει σε επαφή με όλη την . Φίλοι από τη Ν. αλλά και την Αυστραλία. Συγκινητική η ανταπόκριση των ομογενών  από την Κωνσταντινούπολη .

Ρουμανία, Μ. Βρετανία, Γερμανία αλλά και ανταποκρίθηκαν θερμά.

 

“Είναι δύσκολο να αναφερθούμε σε όλους , υποσχόμαστε να είναι μια επόμενη εργασία για όλους αυτούς τους σπουδαίους κι αξιοπρεπείς συμπατριώτες μας που τιμούν με την παρουσία και το έργο τους την . Απολαμβάνουμε προς το παρόν τα όμορφα στολισμένα τοπία από τις χώρες διαμονής τους και τους στέλνουμε τις ευχές μας” τονίζει το σχολείο.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

  • Απονομή επάθλων της 41ης Ανάβασης Πορταριάς #41ηΑνάβασηΠορταριάς - https://t.co/PUfYVXinon -

"Αλιεύοντας" την είδηση