Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » «Δύο μουσεία αφηγούνται ιστορίες κοσμημάτων»
«Δύο μουσεία αφηγούνται ιστορίες κοσμημάτων»

«Δύο μουσεία αφηγούνται ιστορίες κοσμημάτων»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Δύο μουσεία αφηγούνται ιστορίες κοσμημάτων», για ές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 18 Απριλίου (ώρες 10:30-12:30). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Αθανασάκειο και θα καταλήξει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών για το 2019, σχεδιάστηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τους δύο φορείς με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με την ιστορία των κοσμημάτων αυτών των δύο μουσείων.

Στο πρόγραμμα ξετυλίγεται η ιστορία των κοσμημάτων από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους, μέσα από ερωτήματα που θέτουν και απαντούν τα ίδια τα , αλλά και με τη βοήθεια του αντίστοιχου παιδαγωγικού υλικού. Με τον τρόπο αυτό οδηγούνται στην παρατήρηση των αντίστοιχων εκθεμάτων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου . Στη συνέχεια, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, οι ές θα ανακαλύψουν μυστικά παραδοσιακών τεχνικών μορφοποίησης και διακόσμησης αργυρών αντικειμένων, μέσα από την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού και την παρατήρηση αντικειμένων από την πλούσια συλλογή του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Ιδρύματος.

Πώς κατασκευάζονταν τα και πώς διακοσμούνταν; Φορούσαν οι άντρες του 19ου αιώνα εντυπωσιακά ; Ποιοι και πού φορούσαν τον σταυραετό και τι σχέση μπορεί να έχει η διακόσμησή του με τη θεά Αθηνά και τον δικέφαλο αετό; Πώς η διακόσμηση μιας νυφικής ζώνης μπορούσε να προστατέψει τη γυναίκα που τη φορούσε;

Όλες οι απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα, και ακόμη περισσότερες παρατηρήσεις για την ιστορία των κοσμημάτων, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από τις συλλογές των δυο μουσείων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση