Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Δράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών
Δράσεις   εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών

Δράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών

 

Για ομαλή μετάβαση από το  Δημοτικό στο

 

Ξεκίνησαν σήμερα στο Μελισσατίκων οι ενημερωτικές συναντήσεις των διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Μαγνησίας για την ομαλή μετάβαση των από το Δημοτικό στο και θα  συνεχιστούν με ενημέρωση των υποδιευθυντών και δασκάλων – καθηγητών, γονέων, ενώ από  τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο θα γίνουν  σχετικές δράσεις  στα .

Σήμερα τα Νηπιαγωγεία  δεν λειτούργησαν  λόγω επιμόρφωσης των νηπιαγωγών σε ειδικά θέματα,  στο , παρουσία της διευθύντριας περιφερειακής Εκπαίδευσης Ελένης Αναστασοπούλου.

Για πρώτη φορά στη Μαγνησία γίνεται η δράση ενημέρωσης των διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, για την ομαλή μετάβαση των στο το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, ενώ στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και διευθυντές των σχολείων από τα των Σποράδων με .

Σύμφωνα με τον διευθυντή Β’/θμιας Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη, αφορμή της ιδέας για να γίνει η επιμορφωτική δράση είναι το γεγονός ότι ποσοστό 10% των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο βιώνουν τραυματική εμπειρία, κυρίως λόγω αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, συνηθειών, τρόπου εκπαίδευσης και φόβου για τους μεγαλύτερους ηλικιακά μαθητές, κάτι που επιδρά αρνητικά στην εκπαιδευτική τους εξέλιξη.

Η σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να ενημερωθούν οι διευθυντές των σχολείων για τις νεώτερες αντιλήψεις στο θέμα, ενώ δίνεται η δυνατότητα να προτείνουν και οι ίδιοι καλές πρακτικές.

Η δεύτερη ενημερωτική δράση θα γίνει αύριο Πέμπτη, στο Συνεδριακό Κέντρο Μελισσατίκων, με ενημέρωση των υποδιευθυντών των σχολείων και ενός δασκάλου ή καθηγητή που επελέγησαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια ενημερωτική , που θα συμπληρώσει την .

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανοικτή επιστολή ενημέρωσης από την Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα #ΕπιτροπήΔημοτώνΚραυσίδωνα - https://t.co/gJYpkE3pYC -

  • Διακομιδή 11χρονου με #σκωληκοειδίτιδα από την Σκόπελο στο ΑΓΝΒ #σκωληκοειδίτιδα - https://t.co/U8ecShuOUw -

  • Πιλοτικό έργο επανάχρησης δομικών υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις - https://t.co/kVJTnsolGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση