Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Δράσεις της «Πρότασης Ζωής» στο 4o Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας για την πρόληψη των εξαρτήσεων
Δράσεις της «Πρότασης Ζωής» στο 4o Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας για την πρόληψη των εξαρτήσεων

Δράσεις της «Πρότασης Ζωής» στο 4o Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας για την πρόληψη των εξαρτήσεων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας, «Πρόταση Ζωής», που λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και πρόεδρο τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές της Α’, Β’ και ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας , μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον διευθυντή, Χρήστο Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας των δυο πλαισίων.

Τα εργαστήρια ήταν αφιερωμένα σε μηνύματα Πρόληψης και μηνύματα Ζωής, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Οι 120 μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές ασκήσεις να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την ιδιαίτερη χρονιά που κλείνει σήμερα για τα του Γυμνασίου.

Η χρήση της Μάσκας, η Τηλεκπαίδευση, ο Εγκλεισμός, ήταν κατά γενική ομολογία οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τους μαθητές, την εποχή αυτή της Πανδημίας λόγω του COVID19.

Η αγάπη όμως για τη Ζωή κυριαρχεί και μας κάνει ανθεκτικούς στις δυσκολίες, κι έτσι, το δεύτερο μέρος της παρέμβασης αφιερώθηκε σε Μηνύματα Ζωής και Πρόληψης.

Τις ομάδες των συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη Μαίρη Μπακατσέλου, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και Γιούλη Πετροπούλου, κοινωνιολόγος, ψυχοθεραπεύτρια.

Μαζί τους ήταν στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης η τελειόφοιτη φοιτήτρια ψυχολογίας, Εβελίνα Τσελεπίδη .

Μεγάλο μέρος της δουλειάς της Πρόληψης των Εξαρτήσεων γίνεται στο χώρο του Σχολείου, στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η «Πρόταση Ζωής» για πάνω από παραμένει στενά συνδεδεμένη με το χώρο αυτό. Τα Επιστημονικά της Στελέχη, με τη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη θετική ανταπόκριση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον ΟΚΑΝΑ, συνεργάζονται με εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προαγωγή της Πρόληψης στη .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με 14.000 ευρώ, 8.000 ευρώ και 3.000 ευρώ επιδοτούνται οι #σεισμόπληκτοι της Θεσσαλίας - https://t.co/GDxqPn93hF… -

  • Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #κυκλικόςκόμβος - https://t.co/5gd5GSJStZ -

  • Άγιο είχε 27χρονος #μοτοποδηλάτης στην οδό Λαρίσης #μοτοποδηλάτης - https://t.co/tpkd4qofKg -

"Αλιεύοντας" την είδηση