Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δράσεις και πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των ναρκωτικών στα σχολεία
Δράσεις και πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των ναρκωτικών στα σχολεία

Δράσεις και πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των ναρκωτικών στα σχολεία

Δράσεις και πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν φορείς της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα,  με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση εκπαιδευτικών και ών  στο θέμα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από παιδιά και εφήβους και δη, εντός σχολικών χώρων.

 

Στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη διευθυντών των και Λυκείων της Μαγνησίας και με ομιλητές εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται με το θέμα των ναρκωτικών.

Μεταξύ των αποφάσεων που λήφθηκαν με αφορμή το περιστατικό της λιποθυμίας ή από ναρκωτικά, μέσα στο σχολείο του, είναι η διοργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων για γονείς, σε όλες τις πόλεις και τις κωμοπόλεις της Θεσσαλίας από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας εξάλλου, σε συν με την αντίστοιχη της Πρωτοβάθμιας ξεκινά ενημερωτικές δράσεις για τους γονείς προκειμένου έγκαιρα να αντιλαμβάνονται ανησυχητικά προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν εμπλοκή με .

Το πρόβλημα – παρότι δεν είναι καινούργιο – ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο με αφορμή το περιστατικό της λιποθυμίας ενός 14χρονου μαθητή, της Γ' Γυμνασίου, μέσα στις τουαλέτες του σχολείου του, στο Βόλο, ύστερα από χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση που του έγινε στο οσοκομείο Βόλου.

Άμεσα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ομού Μαγνησίας  Σωκράτης Σαβελίδης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, το οποίο – δυστυχώς – δεν είναι το μόνο που συμβαίνει σε σχολικό χώρο.

Ο ίδιος θέτει ζητήματα ελλείψεων στη φύλαξη των σχολείων, τις ώρες που δεν είναι σε λειτουργία, αλλά και ανάγκης καλύτερης στελέχωσής τους με ειδικό προσωπικό ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Τις διαστάσεις του προτος καταδεικνύουν και που έχει διενεργήσει το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, σύμφωνα με τις οποίες, ο μέσος όρος της ηλικίας έναρξης χρήσης ναρκωτικών ουσιών έχει πέσει στα 14 έτη.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης έρευνα που έγινε σε 14 σχολεία του Νομού Μαγνησίας, κατά την οποία, η πλειοψηφία των μαθητών, που απάντησαν ανώνυμα στα σχετικά ερωτήματα, δήλωσαν ότι είτε έχουν ακούσει, είτε έχουν δει με τα α τους, να γίνεται χρήση ναρκωτικών εντός σχολικών χώρων.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση