Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Δράσεις και πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των ναρκωτικών στα σχολεία
Δράσεις και πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των ναρκωτικών στα σχολεία

Δράσεις και πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των ναρκωτικών στα σχολεία

Δράσεις και πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν της και της Θεσσαλίας γενικότερα,  με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση εκπαιδευτικών και   στο θέμα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από παιδιά και εφήβους και δη, εντός σχολικών χώρων.

 

Στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη διευθυντών των Γυμνασίων και Λυκείων της και με ομιλητές εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται με το θέμα των ναρκωτικών.

Μεταξύ των αποφάσεων που λήφθηκαν με αφορμή το περιστατικό της λιποθυμίας μαθητή από ναρκωτικά, μέσα στο του, είναι η διοργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων για , σε όλες τις πόλεις και τις κωμοπόλεις της Θεσσαλίας από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας εξάλλου, σε συνεργασία με την αντίστοιχη της Πρωτοβάθμιας ξεκινά ενημερωτικές δράσεις για τους προκειμένου έγκαιρα να αντιλαμβάνονται ανησυχητικά προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν εμπλοκή με .

Το πρόβλημα – παρότι δεν είναι καινούργιο – ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο με αφορμή το περιστατικό της λιποθυμίας ενός 14χρονου μαθητή, της Γ’ Γυμνασίου, μέσα στις τουαλέτες του σχολείου του, στο Βόλο, ύστερα από χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση που του έγινε στο Νοσοκομείο .

Άμεσα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας  Σωκράτης Σαβελίδης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, το οποίο – δυστυχώς – δεν είναι το μόνο που συμβαίνει σε σχολικό χώρο.

Ο ίδιος θέτει ζητήματα ελλείψεων στη των σχολείων, τις ώρες που δεν είναι σε λειτουργία, αλλά και ανάγκης καλύτερης στελέχωσής τους με ειδικό προσωπικό ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Τις διαστάσεις του προβλήματος καταδεικνύουν και έρευνες που έχει διενεργήσει το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, σύμφωνα με τις οποίες, ο μέσος όρος της ηλικίας έναρξης χρήσης ναρκωτικών ουσιών έχει πέσει στα 14 έτη.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης έρευνα που έγινε σε 14 σχολεία του Νομού Μαγνησίας, κατά την οποία, η πλειοψηφία των , που απάντησαν ανώνυμα στα σχετικά ερωτήματα, δήλωσαν ότι είτε έχουν ακούσει, είτε έχουν δει με τα μάτια τους, να γίνεται χρήση ναρκωτικών εντός σχολικών χώρων.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση