Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δράσεις από «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ για  τη διαχείριση συγκρούσεων στο σχολείο  
Δράσεις από «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ για  τη διαχείριση συγκρούσεων στο σχολείο  

Δράσεις από «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ για  τη διαχείριση συγκρούσεων στο σχολείο  

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξρτήσεων κι Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΑ, με πρόεδρο τον  Ζιγγιρίδη Ευθύμιο, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων του στο χώρο του υ, που αποτελεί βασικό πεδίο δράσης της Πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία των παιδιών και οι μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα, πραγματοποίησε, κατόπιν σχετικού αιτήματος, δύο  βιωματικά εργαστήρια σε ές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του 32ου Δημοτικού  Σχολείου  Βόλου, με  θέμα την  «διαχείριση συγκρούσεων στο χώρο του υ».

 «Εφαρμογή  Προγράμματος Ψυχοσεξουαλικής Ανάπτυξης σε ήπια»

Στο πλαίσιο υλοποίησης των νέων στρατηγικών στόχων το Κ.Π  πραγματοποίησε δύο ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς των 12ου και 15ου Νηπιαγωγείων Βόλου, με θέμα την εφαρμογή του Προγράμματος Ψυχοσεξουαλικής Ανάπτυξης   «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα», στα παιδιά τους, από τις εκπαιδευμένες νηπιαγωγούς τους, με τη συνεχή υποστήριξη του προσωπικού του Κέντρου, μέσω εποπτικών συναντήσεων.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει στόχο την υγιή  Ψυχοσεξουαλική Ανάπτυξη των νηπίων. Τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» του Ν. Πέλλας σε συν με νηπιαγωγούς του νομού και έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Συντονίστριες των παραπάνω δράσεων ήταν οι  Γώγου Ζωή, ψυχολόγος- επιστημονικά υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός – στέλεχος πρόληψης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση