Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Δράσεις από «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ για  τη διαχείριση συγκρούσεων στο σχολείο  
Δράσεις από «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ για  τη διαχείριση συγκρούσεων στο σχολείο  

Δράσεις από «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ για  τη διαχείριση συγκρούσεων στο σχολείο  

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον  Ζιγγιρίδη Ευθύμιο, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων του στο χώρο του σχολείου, που αποτελεί βασικό πεδίο δράσης της Πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία των παιδιών και οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα, πραγματοποίησε, κατόπιν σχετικού αιτήματος, δύο  βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του 32ου Δημοτικού  Σχολείου  Βόλου, με  θέμα την  «διαχείριση συγκρούσεων στο χώρο του σχολείου».

 «Εφαρμογή  Προγράμματος Ψυχοσεξουαλικής Ανάπτυξης σε Νήπια»

Στο πλαίσιο υλοποίησης των νέων στρατηγικών στόχων το Κ.Π  πραγματοποίησε δύο ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς των 12ου και 15ου Νηπιαγωγείων Βόλου, με θέμα την εφαρμογή του Προγράμματος Ψυχοσεξουαλικής Ανάπτυξης   «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα», στα παιδιά τους, από τις εκπαιδευμένες νηπιαγωγούς τους, με τη συνεχή υποστήριξη του προσωπικού του Κέντρου, μέσω εποπτικών συναντήσεων.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει στόχο την υγιή  Ψυχοσεξουαλική Ανάπτυξη των νηπίων. Τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» του Ν. Πέλλας σε συνεργασία με νηπιαγωγούς του νομού και έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Συντονίστριες των παραπάνω δράσεων ήταν οι  Γώγου Ζωή, ψυχολόγος- επιστημονικά υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός – στέλεχος πρόληψης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η πανδημία πλήττει τις ελληνικές εξαγωγές - https://t.co/eCZWVGUBBp -

  • Eργασίες κατασκευής Αθλητικού Κέντρου στον Αγ. Γεώργιο Φερών που θα φιλοξενείται ο Ολυμπιακός… - https://t.co/dTUUUt93eA -

  • Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, τα 14 εισαγόμενα - https://t.co/8D7mTXTIkz -

"Αλιεύοντας" την είδηση