Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές-μέλη πολυμελών οικογενειών
Δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές-μέλη πολυμελών οικογενειών

Δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές-μέλη πολυμελών οικογενειών

Ζητά με αναφορά του ο ς Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος πης

Το αίτημα της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΤΤΕ) για εξασφάλιση δωρεάν παροχής ηλεκτρονικών συσκευών στους -μέλη πολυμελών οικογενειών, καθώς επίσης και παροχής δωρεάν ς στο διαδίκτυο, σε με τους οικείους Δήμους, προώθησε με αναφορά του στους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο ς Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος πης.

Μάλιστα, το σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδίας, όπου παρατίθενται τα αιτήματα των οικογενειών –μελών της, στάλθηκε και προς τον Πρωθυπουργό,  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Λιούπης στην αναφορά του σημειώνει πως με τις άμεσες ενέργειες των υπουργών -τηρώντας την επιβεβλημένη κοινωνική αποστασιοποίηση-, εξασφαλίστηκε η απαραίτητη διαδικτυακή διδασκαλία των σχολικών μαθημάτων, η επαφή και η επι των παιδιών με όλα τα γνωστικά αντικείμενα, όπως και με τους εκπαιδευτικούς και τους συμ τους.

Παρά ταύτα, ο βουλευτής επανέρχεται στο θέμα καθότι, δεδομένων των συνθηκών, αυξήθηκε ξανά, για δεύτερη φορά, η ανάγκη χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, από τη συνεχή παραμονή στις οικίες όλων.

Η συγκεκριμένη αναγκαιότητα, διογκώθηκε ακόμη περισσότερο για τις πολυμελείς οικογένειες, οι οποίες δεν δύνανται να διαθέτουν από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ηλεκτρονική συσκευή για κάθε μέλος τους, ενώ οι συνθήκες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες, όταν οι γονείς εργάζονται με τηλεργασία.

Ο κ. Λιούπης ζητά να εξεταστεί το αίτημα των πολυμελών οικογενειών για παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών συσκευών στα παιδιά των εν λόγω οικογενειών και δωρεάν ς στο διαδίκτυο, προκειμένου να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διδασκαλία με την ίδια ευκολία, που συμμετέχουν άλλα παιδιά, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ παράλληλα ζητά και τη διερεύνηση της δυνατότητας επιδότησης του φοιτητικού ενοικίου, λόγω την συνθηκών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση