Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δωρεά βιβλίων από την ΠΕΜΣ στα σχολεία της Μαγνησίας
Δωρεά βιβλίων από την ΠΕΜΣ στα σχολεία της Μαγνησίας

Δωρεά βιβλίων από την ΠΕΜΣ στα σχολεία της Μαγνησίας

Σε μια προσπάθεια και κίνηση, που συμβάλει στην παιδεία των μικρών παιδιών, αλλά και στον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών, προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας – , προσφέροντας δωρεάν στα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης περισσότερα από 1.400 .

Τα δόθηκαν στους προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζο και Χαρ. Σταχτέα, κατά την συνάντησή τους με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε όλα τα του Νομού.

Συγκεκριμένα δόθηκαν 823 βιβλία για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 523 για την πρωτοβάθμια με τίτλο: «Σύγχρονη εκπαίδευση και ολοκαύτωμα-Για να μη χαθεί ο άνθρωπος» σε με την Ισραηλίτικη Κοινότητα Βόλου, «Λεύκωμα για το ολοκαύτωμα-Η αφήγηση του ολοκαυτώματος μέσα από την τέχνη και την τοπική ιστορία (σε με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, την Ισραηλίτικη Κοινότητα Βόλου και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας), 24ο Δελτίο Φιλάρχαιου Εταιρείας Όθρυς «Οι απελευθερωτικοί αγώνες της περιοχής Αλμυρού (σε επιμέλεια Βίκτωρος Κοντονάτσιου) και «Γη της Ιωνίας βιβλίο-μουσικό άλμπουμ (των Ανδρέα Κατσιγιάννη και Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών ς ΙΩΝΕΣ».

Εκτός από τα παραπάνω δίδονται και οι ειδικές εκδόσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων: «Οι αυτοφυείς ορχιδέες του Β. Πηλίου (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου, το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της αυτοφυούς ορχιδέας Β. Πηλίου και την αμέριστη βοήθεια του κ. Οικονομίδη) και τα «χίλια πρόσωπα της Λίμνης Κάρλας (σε συνεργασία με Δήμο Ρήγα Φεραίου και φωτογραφικό υλικό που παραχωρήθηκε από τον Βαγγέλη Ξένο).

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε- μεταξύ- άλλων σε δηλώσεις της: «Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να βοηθήσουμε στην έκδοση βιβλίων και στη συνέχεια αυτά να βρεθούν στις βιβλιοθήκες των σχολείων και στα χέρια των . Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, με τη βοήθεια των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιστεύω πως μέσα στην αξιακή κρίση που περνάμε, έχει μεγάλη σπουδαιότητα και σημαίνουσα αξία το να υπάρχουνε βιβλία που να συνοδεύουν τα παιδιά μας, να τα απομακρύνουν από τα σύγχρονα μέσα ς που τους απορροφούνε όλο το χρόνο και να έχουνε την επαφή με αυτό τον θησαυρό της γνώσης που λέγεται βιβλίο».

Οι κ.κ. Πολύζος και Σταχτέας συνεχάρησαν την αντιπεριφερειάρχη για την σπουδαιότητα αυτής της κίνησης, αλλά και γενικότερα την Περιφέρεια, για αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία. Όπως τόνισαν είναι μια εξαιρετική προσπάθεια και πολύ σημαντικό το να μπούνε αυτά τα βιβλία στις σχολικές βιβλιοθήκες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση