Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διπλάσια η συμμετοχή στην 1η φάση του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Δημοτικού
Διπλάσια η συμμετοχή  στην 1η φάση του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Δημοτικού

Διπλάσια η συμμετοχή στην 1η φάση του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Δημοτικού

Ακόμη και από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Πολύ αυξημένη ήταν η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών του Δημοτικών Σχολείων στην 1η φάση «Αγλαονίκη» του 5ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021, που διεξήχθη την περασμένη , διαδικτυακά, από την , με έδρα το Βόλο.

Ενώ πέρυσι συμμετείχαν μόλις 56 μαθητές, φέτος έλαβαν μέρος σχεδόν διπλάσιοι, με τον αριθμό τους να φτάνει στους 98 μαθητές.

Εντύπωση έκανε μάλιστα στην Επιτροπή του Διαγωνισμού ο Γαζής Στράτος – Μιχαήλ, που συμμετείχε στο διαγωνισμό από το Τοσίτσαιο – Πρατσίκειο Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Αιγύπτου, που ήρθε 28ος κατά σειρά επιτυχίας.

Πρώτος της 1ης φάσης του Διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Κουτσουμπάρδης Διονύσιος, του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Καστριτσίου Αχαΐας, δεύτερος ο Παπαδόπουλος Όμηρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου Θεσσαλονίκης και τρίτος ο Γκίκας Θεόδωρος του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης Καβάλας. Συνολικά από την 1η αυτή φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν 33 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν μέρος στη 2η φάση «Υπατία» που θα διεξαχθεί στο Βόλο, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – πρώην κτίριο Ματσάγγου) την , 11η Ιουλίου 2021, ώρα 12 – 13:30 (αντί της Κυριακής, 13ης Ιουνίου 2021) λόγω της παράτασης του σχολικού έτους μέχρι τις 25/6/21, που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.

Τα βραβεία και τα έπαθλα του διαγωνισμού θα είναι δύο (για τον 1ο και τον 2ο νικητή) και ένα ζευγάρι ισχυρά κιάλια (για τον 3ο νικητή).

Τα τρία αυτά έπαθλα είναι ευγενική χορηγία του παλαιού πρωτεύσαντα του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Λυκείου, κ. Ιωάννη Καμαρέτσου. Θα δοθούν ακόμη αστρονομικά βιβλία των εκδόσεων της Εταιρείας, ενώ θα κληρωθεί και ένα τηλεσκόπιο (ευγενική χορηγία του Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης του Δημητρίου Τσάμπουρα) μεταξύ των περίπου 15 μαθητών (εκτός των 2 πρώτων) που θα πετύχουν στη 2η φάση «Υπατία» του διαγωνισμού.

Μέχρι τώρα στους πέντε διαγωνισμούς από το 2017 έως φέτος, έχουν λάβει μέρος 402 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα και βραβεύτηκαν στους τέσσερις προηγούμενους διαγωνισμούς οι 80. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό ποσοστό συμμετοχών, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Αστρονομία λείπει ως αυτόνομο μάθημα από το σπουδών της ’ βάθμιας (αλλά και της Β’ βάθμιας) εκπαίδευσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση