Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διπλάσια η συμμετοχή στην 1η φάση του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Δημοτικού
Διπλάσια η συμμετοχή  στην 1η φάση του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Δημοτικού

Διπλάσια η συμμετοχή στην 1η φάση του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Δημοτικού

Ακόμη και από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Πολύ αυξημένη ήταν η συμμετοχή των και των μαθητριών του Δημοτικών Σχολείων στην 1η φάση «Αγλαονίκη» του 5ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, διαδικτυακά, από την και Διαστήματος, με έδρα το Βόλο.

Ενώ πέρυσι συμμετείχαν μόλις 56 μαθητές, φέτος έλαβαν μέρος σχεδόν διπλάσιοι, με τον αριθμό τους να φτάνει στους 98 μαθητές.

Εντύπωση έκανε μάλιστα στην Επιτροπή του Διαγωνισμού ο μαθητής Γαζής Στράτος – Μιχαήλ, που συμμετείχε στο διαγωνισμό από το Τοσίτσαιο – Πρατσίκειο Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Αιγύπτου, που ήρθε 28ος κατά σειρά επιτυχίας.

Πρώτος μαθητής της 1ης φάσης του Διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Κουτσουμπάρδης Διονύσιος, του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Καστριτσίου Αχαΐας, δεύτερος ο Παπαδόπουλος Όμηρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου Θεσσαλονίκης και τρίτος ο Γκίκας Θεόδωρος του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης Καβάλας. Συνολικά από την 1η αυτή φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν 33 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν μέρος στη 2η φάση «Υπατία» που θα διεξαχθεί στο Βόλο, στο Οικονομικό Τμήμα του Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – πρώην κτίριο Ματσάγγου) την Κυριακή, 11η Ιουλίου 2021, 12 – 13:30 (αντί της Κυριακής, 13ης Ιουνίου 2021) λόγω της παράτασης του σχολικού έτους μέχρι τις 25/6/21, που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.

Τα βραβεία και τα έπαθλα του διαγωνισμού θα είναι δύο τηλεσκόπια (για τον 1ο και τον 2ο νικητή) και ένα ζευγάρι ισχυρά κιάλια (για τον 3ο νικητή).

Τα τρία αυτά έπαθλα είναι ευγενική χορηγία του παλαιού πρωτεύσαντα του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Λυκείου, κ. Ιωάννη Καμαρέτσου. Θα δοθούν ακόμη αστρονομικά βιβλία των εκδόσεων της Εταιρείας, ενώ θα κληρωθεί και ένα τηλεσκόπιο (ευγενική χορηγία του Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης του Δημητρίου Τσάμπουρα) μεταξύ των περίπου 15 μαθητών (εκτός των 2 πρώτων) που θα πετύχουν στη 2η φάση «Υπατία» του διαγωνισμού.

Μέχρι τώρα στους πέντε διαγωνισμούς από το 2017 έως φέτος, έχουν λάβει μέρος 402 μαθητές και από όλη την Ελλάδα και βραβεύτηκαν στους τέσσερις προηγούμενους διαγωνισμούς οι 80. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό ποσοστό συμμετοχών, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Αστρονομία λείπει ως αυτόνομο μάθημα από το πρόγραμμα σπουδών της Α’ βάθμιας (αλλά και της Β’ βάθμιας) εκπαίδευσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο στην Αγριά #μεθυσμένοςοδηγός - https://t.co/EbkZ6Twu6D -

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση