Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ »  Διευκρινήσεις περί υπουργικής απόφασης για μείωση εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης ζητούν οι γονείς
 Διευκρινήσεις περί υπουργικής απόφασης για μείωση εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης ζητούν οι γονείς

 Διευκρινήσεις περί υπουργικής απόφασης για μείωση εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης ζητούν οι γονείς

Η πρόσφτη νακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για περικοπή του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, που εκδόθηκε δυο μόλις μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τέσσερεις ημέρες μετά τη λήξη της ς για συμμετοχή των μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, χαρακτηρίζεται ως άδικη και αντιπαιδαγωγική και θα πρέπει να τύχει διευκρινήσεων αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Βόλου.

 Και συνεχίζει: Η απόφαση αυτή, αιφνιδίασε τους και τους αφαίρεσε τη δυνατότητα για δήλωση και 5ου μαθήματος και το δικαίωμα πρόσβασης σε σχολές και 2ου  επιστημονικού πεδίου, όπως επεσήμαναν γονείς – μέλη μας.

Οι μειώσεις στον αριθμό των εισακτέων γίνονται με μοναδικό γνώμονα τη μείωση του κόστους για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας. Το μέτρο αυτό πλήττει σχεδόν όλους τους υποψηφίους αφού, με το φαινόμενο ντόμινο, θα επηρεαστούν οι βάσεις των περισσοτέρων σχολών, ανατρέποντας τον προγραμματισμό και τη στόχευση των μαθητών.

Με τέτοια κατανομή των εισακτέων θα έχουμε τους περισσότερους εισακτέους στην Ανώτατη Εκπαίδευση και τους λιγότερους που σπουδάζουν αυτό που θέλουν και αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους υποψηφίους και τις οικογένειές τους, αυξάνοντας το άγχος και την ανασφάλειά τους.

Οι αλλαγές στην προς κάθε θετική κατεύθυνση με επιστημονικά και ορθά τεκμηριωμένα κριτήρια, όπως οι αναπτυξιακές κατευθύνσεις της χς, οι εισηγήσεις των τμημάτων για εύρυθμη λειτουργία τους, η αποκατάσταση της ισορροπίας στην αναλογία των θέσεων και οι στατιστικές των μετεγγραφών είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτες, αλλά και αναγκαίες και θα γίνουν αποδεκτές από και γονείς εφόσον αφήνουν τον απαιτούμενο χρόνο για εκτίμηση και προγραμματισμό, και όχι με τη μορφή “λαιμητόμου” για τους κόπους και τα όνειρά τους!

 Η ανακοίνωση καταλήγει: Εν κατακλείδι, ΖΗΤΟΥΜΕ από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

  • να κατανοήσει την κατάσταση άγχους που βιώνουν οι μαθητές και την ανασφάλεια που προκάλεσε η τόσο άκαιρη αυτή απόφαση
  • να διευκρινίσει -αναθεωρήσει για την τρέχουσα αυτή την βεβιασμένη απόφαση, και
  • να επανεξετάσει τα δεδομένα και τις ανάγκες των πανεπιστημίων και της χς και να προχωρήσει ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις απαραίτητες μεταρ, ΠΡΙΝ της έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση