Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διετή προσχολική αγωγή ζητούν οι δάσκαλοι
Διετή προσχολική αγωγή ζητούν οι δάσκαλοι

Διετή προσχολική αγωγή ζητούν οι δάσκαλοι

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αγωνίζεται για τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Σχολών, με τη διατήρηση της αυτονομίας των τμημάτων τους, αλλά και διεύρυνση των θέσεων εργασίας στο , μικρότερο αριθμό στα τμήματα και ανθρώπινους όρους λειτουργίας για τα .

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε ενημερωτική ημερίδα για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στην προσχολική αγωγή, που έγινε σήμερα στο κτίριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Αθανάσιος Κικινής, ο οποίος ανέφερε ότι η Ομοσπονδία εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια και προς τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτική και Προσχολικής και κυρίως προς τους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας την ανάγκη για τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στο νηπιαγωγείο.

Ο κ. Κικινής είπε ότι το αίτημα αυτό είναι 30 ετών, πριν από 11 χρόνια καθιερώθηκε το ένα έτος υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και σήμερα οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για να θεσμοθετηθεί και το δεύτερο, μάλιστα, σε μεγάλο βαθμό, αν υλοποιηθεί δεν θα έχει επιπλέον κόστος. Ο ίδιος τόνισε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται μεγάλη δουλειά σε κτίρια κατάλληλα για νηπιαγωγεία και προσλήψεις νηπιαγωγών.

«Έχουμε επανειλημμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό Παιδείας και προσπαθούμε να το πετύχουμε», σημείωσε ο πρόεδρος της . Πρόσθεσε δε ότι επειδή αυτή η κουβέντα δεν είναι ξεκομμένη από την υπόλοιπη πραγματικότητα που έχει να κάνει με τις διεργασίες που συμβαίνουν στα Πανεπιστήμια, γι’ αυτό η ημερίδα έγινε στο Πανεπιστήμιο.

Ο Σπύρος Μαρίνης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της τόνισε ότι το θέμα της προσχολικής αγωγής είναι αναπόσπαστο από τις συνολικότερες διεκδικήσεις που χρειάζεται να θέσει με επιθετικότερο τρόπο το συνδικαλιστικό κίνημα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόρφωση και παιδεία στο ύψος των αναγκών των λαϊκών οικογενειών, για δίχρονη προσχολική αγωγή με όλα τα και προνήπια στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βιώσιμη κινητικότητα και νέοι ποδηλατόδρoμοι στον Βόλο, μια ακόμα ευκαιρία ή απειλή; - https://t.co/0XWzWY2tIN -

  • Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά - https://t.co/pbiYDb2XLR -

  • Η Παναγία Ξενιά στο ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου - https://t.co/LYfG2tRKEh -

"Αλιεύοντας" την είδηση