Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διασχολική εκδήλωση αύριο στο Βόλο για το Νίκο Καζαντζάκη
Διασχολική εκδήλωση αύριο στο Βόλο για το Νίκο Καζαντζάκη

Διασχολική εκδήλωση αύριο στο Βόλο για το Νίκο Καζαντζάκη

Δέκα επτά σχολεία θα συμμετάσχουν στην διασχολική εκδήλωση για το Νίκο Καζαντζάκη “Ταξιδεύοντας και φιλοσοφώντας” που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο .
Συγκεκριμένα, θα μετάσχουν 13 Γυμνάσια, οι των οποίων ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τα ταξιδιωτικά του Καζαντζάκη και για 4 Λύκεια, που οι τους ασχολήθηκαν με το φιλοσοφικό πνεύμα του συγγραφέα.
Τα παραπάνω τονίστηκαν  σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σω Σαβελίδη, την υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΔΕ, Κική Δανιηλίδου, καθώς και και μαθητές που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.
Όπως τόνισε ο κ. , στην Εκπαίδευση παράγεται πολύ σοβαρό και ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν και μάλιστα, πέραν του διδακτικού χρόνου, ενώ πρόσθεσε: “Οι μαθητές και οι από την Μαγνησία, δημιούργησαν και πάλι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τομέα του πολιτισμού”.
Η Κική Δανιηλίδου επισήμανε ότι το έχει κηρυχθεί από το ως έτος Νίκου Καζαντζάκη, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του. Η αυριανή εκδήλωση άρχισε να προετοιμάζεται από τους καθηγητές από το καλοκαίρι κιόλας, οπότε έγιναν οι πρώτες συζητήσεις.
Στην συνέχεια, μίλησαν για την ενασχόλησή τους με το έργο και πτυχές της ς του Νίκου Καζαντζάκη, καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στην εκδήλωση, αλλά και μαθητές, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μοναδική εμπειρία που έζησαν.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση