Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διασχολική εκδήλωση αύριο στο Βόλο για το Νίκο Καζαντζάκη
Διασχολική εκδήλωση αύριο στο Βόλο για το Νίκο Καζαντζάκη

Διασχολική εκδήλωση αύριο στο Βόλο για το Νίκο Καζαντζάκη

Δέκα επτά θα συμμετάσχουν στην διασχολική για το Νίκο Καζαντζάκη “Ταξιδεύοντας και φιλοσοφώντας” που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.
Συγκεκριμένα, θα μετάσχουν 13 Γυμνάσια, οι μαθητές των οποίων ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τα ταξιδιωτικά του Καζαντζάκη και για 4 Λύκεια, που οι μαθητές τους ασχολήθηκαν με το φιλοσοφικό πνεύμα του συγγραφέα.
Τα παραπάνω τονίστηκαν  σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη, την υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΔΕ, Κική Δανιηλίδου, καθώς και καθηγητές και μαθητές που θα συμμετέχουν στην .
Όπως τόνισε ο κ. Σαβελίδης, στην Εκπαίδευση παράγεται πολύ σοβαρό και ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν και μάλιστα, πέραν του διδακτικού χρόνου, ενώ πρόσθεσε: “Οι μαθητές και οι καθηγητές από την , δημιούργησαν και πάλι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τομέα του πολιτισμού”.
Η Κική Δανιηλίδου επισήμανε ότι το 2017 έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως έτος Νίκου Καζαντζάκη, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του. Η αυριανή εκδήλωση άρχισε να προετοιμάζεται από τους καθηγητές από το καλοκαίρι κιόλας, οπότε έγιναν οι πρώτες συζητήσεις.
Στην συνέχεια, μίλησαν για την ενασχόλησή τους με το και πτυχές της ζωής του Νίκου Καζαντζάκη, καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στην εκδήλωση, αλλά και μαθητές, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μοναδική εμπειρία που έζησαν.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση