Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διαπολιτισμικό πρόγραμμα κατά των διακρίσεων
Διαπολιτισμικό πρόγραμμα κατά των διακρίσεων

Διαπολιτισμικό πρόγραμμα κατά των διακρίσεων

Από το 2ο Δ.Σ. Καλών Νερών

Εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Φινλανδία συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια που προετοίμασε ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών για την 4η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, χθες Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Οι φιλοξενούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και εργάζονται από κοινού με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Καλών Νερών στο πρόγραμμα GRITFIS, με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και των διακρίσεων.

Εκπαιδευτικοί και ές έμειναν ενθουσιασμένοι από τις δράσεις ενώ το πρόγραμμα θα έχει και συνέχεια, με θεατρική παράσταση αλλά και συνεντεύξεις που θα δώσουν την ερχόμενη Παρασκευήοι ξένοι εκπαιδευτικοί, μία στο web radio του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου ς και μία στα του Δημοτικού Σχολείου.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών, Εβίτα Παντσίδου, το σχολείο συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται με βασικούς εταίρους δύο Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων από Ιταλία και Ισπανία και επτά σχολεία, μεταξύ των οποίων και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών.

Η πρώτη εκπαιδευτικών έγινε τον Οκτώβριο του 2016 στη Φλωρεντία μεταξύ των συντονιστών του προγράμματος και συζητήθηκε το θέμα της μαθησιακής κινητικότητας. Ακολούθησε στη Μάλαγα της Ισπανίας με θέμα τις στρατηγικές και τα πρωτόκολλα για το σχολικό εκφοβισμό, ενώ η συνάντηση στη Φινλανδία είχε θέμα την ενίσχυση των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των ών ως αντίσταση στο πλαίσιο ελέγχου του σχολικού εκφοβισμού.

“Η δική μας συμβολή έχει να κάνει με τις διακρίσεις και την ένταξη αλλοδαπών μαθητών στο σχολείο, καθώς στο δυναμικό μας, το 48% των μαθητών είναι αλλοδαποί. Τα τελευταία έξι χρόνια που διευθύνω το σχολείο έχουν υλοποιήσει πολλές δράσεις για την ομαλή ένταξη των αλλοδαπών στο σχολείο. Αρωγοί και πολύτιμοι συνεργάτες, με τα προγράμματα που υλοποίησαν, στάθηκαν τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Αιγαίου. Στις δράσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται καλοκαιρινά μαθήματα, στήριξη οικογενειών, διαπολιτισμικός μεσολαβητής κ.α.” ανέφερε η κα. Παντσίδου.

Σήμερα οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί επισκέπτονται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας ενώ αύριο θα επισκεφθούν το 1ο Ε.Ε.Κ. Βόλου για την Ειδική Αγωγή και στη συνέχεια τα εργαστήρια του 1ου Ε.Κ. Βόλου. Ακολούθως, οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν συνέντευξη για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Επιπλέον την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει αξιολόγηση του προγράμματος κινητικότητας και θα παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση μ έργο που έχει διασκευαστεί από τον καθηγητή διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Π.Θ., Κων/νο Μάγο, ερμηνευμένο από μαθητές όλων των τάξεων, πλην της πρώτης, με θέμα τη φιλία και τη συν. Τέλος, τα θα πάρουν συνέντευξη από τους ξένους εκπαιδευτικούς στα Αγγλικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση