Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διανομή βιβλίων Βολιωτών συγγραφέων από την ΠΕΜΣ στα σχολεία
Διανομή βιβλίων Βολιωτών συγγραφέων από την ΠΕΜΣ στα σχολεία

Διανομή βιβλίων Βολιωτών συγγραφέων από την ΠΕΜΣ στα σχολεία

Σε μια αξιόλογη κίνηση, προμήθειας και ς βιβλίων Μαγνησιωτών συγγραφέων σε σχολεία του ομού , προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα και Σποράδων.

Με στοχευμένες ενέργειες, με την αγαστή συνεργασία συγγραφέων και φορέων του ομού, η Περιφερειακή Ενότητα ολοκλήρωσε όλες τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται από ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και προμηθεύτηκε βιβλία στηρίζοντας το σπουδαίο έργο των συγγραφέων.

Συγκεκριμένα προμηθεύτηκε 744 βιβλία, συνολικού προϋπολογισμού 8.331,24 ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας.

Τα βιβλία αυτά είναι: «Ο πολύχρωμος δράκος στο μαγεμένο δάσος με το Γουάι Φάι» με κείμενα-εκπαιδευτικό υλικό του Αλέξανδρου Καπανιάρη και με εικονογράφηση και του Κώστα Κομνηνού, «Μια φορά και έναν καιρό.ο Αλμυρός» του  Κ. Γκουντάρα, «Ιστορικές μνήμες, 17 Αυγούστου 1881, απελευθέρωση του Αλμυρού» του Κ. Γκουντάρα, «Ελαμιάδα» του Κυριάκου Κυτούδη, «Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων» του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, «Λόγια της Στεριάς και της Θάλασσας» και «Ο πειρατής με την κόκκινη βαρκούλα» του συγγραφέα πρωτοπρεσβύτερου  Θεόδωρου Μπατάκα.

Σε δηλώσεις της η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε μια αξιόλογη προσπάθεια ανθρώπων του πνεύματος. Σε απόλυτη συνεργασία μαζί τους, προμηθευτήκαμε βιβλία τους, τα οποία θα διανείμουμε στα σχολεία του Νομού μας, προκειμένου οι να έχουν την ευκαιρία μέσα από τα βιβλία αυτά να γνωρίσουν καλύτερα μερικούς από τους Μαγνησιώτες συγγραφείς. Είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε στο αξιόλογο συγγραφικό τους έργο. Αρωγοί στην παιδεία, τον πολιτισμό και τη μεταλαμπάδευση υγιών προτύπων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση