Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Αξίωση για μόνιμους διορισμούς

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο Μουρτζούκου, όπου στεγάζεται η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , μετά από πορεία, 200 περίπουφοιτητές Ειδικής Αγωγής, αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής, της ΕΛΜΕ και μέλη του Συλλόγου Δασκάλων, που ζητούν μόνιμους διορισμούς.

Η πορεία έφτασε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με εκ μέρους της Τροχαίας Βόλου, ενώ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σως , δέχτηκε αντιπροσωπεία φοιτητών, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων, για να συζητήσουν τα προτα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Μουρτζούκου.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Διαλεχτή Τσιτούμη δήλωσε ότι αίτημα των εκπαιδευτικών είναι οι μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ίδια τόνισε ότι έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών από το 2010, την ίδια περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν 17.000 καθηγητές και τα κενά καλύπτονται με αναπληρωτές που πηγαίνουν σε τέσσερα και πέντε σχολεία, κάτι που δεν βοηθάει τη μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ, σήμερα υπηρετούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας 176 αναπληρωτές, οι περισσότεροι στην , ενώ οι ζητούν μόνιμους διορισμούς, για τη γενική και την ειδική αγωγή.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση