Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Αξίωση γι μόνιμους διορισμούς

 

Συγκέντρωση διμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο , όπου στεγάζεται η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , μετά από πορεία, 200 περίπουφοιτητές Ειδικής Αγωγής, αναπληρωτές καθηγητές Ειδικής Αγωγής, καθηγητές της ΕΛΜΕ και μέλη του Συλλόγου Δασκάλων, που ζητούν μόνιμους διορισμούς.

Η πορεία έφτασε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με μέτρα εκ μέρους της Τροχαίας , ενώ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σως Σαβελίδης, δέχτηκε αντιπροσωπεία φοιτητών, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων, για να συζητήσουν τα προβλήματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Μουρτζούκου.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Διαλεχτή Τσιτούμη δήλωσε ότι αίτημα των εκπαιδευτικών είναι οι μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ίδια τόνισε ότι έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών από το 2010, την ίδια περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν 17.000 καθηγητές και τα κενά καλύπτονται με αναπληρωτές που πηγαίνουν σε τέσσερα και πέντε σχολεία, κάτι που δεν βοηθάει τη μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ, σήμερα υπηρετούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της ς 176 αναπληρωτές, οι περισσότεροι στην , ενώ οι ζητούν μόνιμους διορισμούς, για τη γενική και την ειδική αγωγή.

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση