Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Αξίωση για μόνιμους διορισμούς

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο Μουρτζούκου, όπου στεγάζεται η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, μετά από πορεία, 200 περίπουφοιτητές Ειδικής Αγωγής, αναπληρωτές καθηγητές Ειδικής Αγωγής, καθηγητές της ΕΛΜΕ και μέλη του Συλλόγου Δασκάλων, που ζητούν μόνιμους διορισμούς.

Η πορεία έφτασε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με εκ μέρους της Τροχαίας Βόλου, ενώ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, δέχτηκε αντιπροσωπεία φοιτητών, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων, για να συζητήσουν τα προβλήματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Μουρτζούκου.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη δήλωσε ότι αίτημα των εκπαιδευτικών είναι οι μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ίδια τόνισε ότι έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών από το 2010, την ίδια περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν 17.000 καθηγητές και τα κενά καλύπτονται με αναπληρωτές που πηγαίνουν σε τέσσερα και πέντε σχολεία, κάτι που δεν βοηθάει τη μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ, σήμερα υπηρετούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας 176 αναπληρωτές, οι περισσότεροι στην Ειδική Αγωγή, ενώ οι ζητούν μόνιμους διορισμούς, για τη γενική και την ειδική αγωγή.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ηλεκτρονική συνάντηση της "Πρόταση Ζωή" στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου - https://t.co/vO2jofPmJx… -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Τιάγκο Νάνι #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/qBn5AIdwR5 -

  • Ξεκινά η θεώρηση - χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για το έτος 2022 #ΑμέΑ - https://t.co/frq3qOpjn6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση