Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Διαμαρτυρία φοιτητών -εκπαιδευτικών στη διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Αξίωση για μόνιμους διορισμούς

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο Μουρτζούκου, όπου στεγάζεται η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , μετά από πορεία, 200 περίπουφοιτητές Ειδικής Αγωγής, αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής, της ΕΛΜΕ και μέλη του Συλλόγου Δασκάλων, που ζητούν μόνιμους διορισμούς.

Η πορεία έφτασε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με εκ μέρους της Τροχαίας , ενώ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, δέχτηκε αντιπροσωπεία φοιτητών, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων, για να συζητήσουν τα προβλήματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Μουρτζούκου.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Διαλεχτή Τσιτούμη δήλωσε ότι αίτημα των εκπαιδευτικών είναι οι μόνιμοι , για να καλυφθούν τα που υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ίδια τόνισε ότι έχουν να γίνουν μόνιμοι εκπαιδευτικών από το 2010, την ίδια περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν 17.000 και τα καλύπτονται με αναπληρωτές που πηγαίνουν σε τέσσερα και πέντε , κάτι που δεν βοηθάει τη μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ, σήμερα υπηρετούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας 176 αναπληρωτές, οι περισσότεροι στην Ειδική Αγωγή, ενώ οι συνδικαλιστές ζητούν μόνιμους διορισμούς, για τη γενική και την ειδική αγωγή.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση