Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στη Δευτεροβάθμια
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στη Δευτεροβάθμια

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στη Δευτεροβάθμια

Παράσταση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Μαγνησίας και συμβασιούχων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αιτήματα την αναθεώρηση του άρθρου 103 του συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο καθώς και την άμεση μονιμοποίηση και των 30.000 χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται στην εκπαίδευση χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις.

Στην παρέμβαση προς τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας τονίστηκε η ανάγκη για την υιοθέτηση των δίκαιων και μόνων ρεαλιστικών αιτημάτων από την πολιτεία γιατί μόνο έτσι θα πάψουν οι συμβασιούχοι να είναι της εργασιακής ανασφάλειας και εκμετάλλευσης, μόνο έτσι θα αποκτήσουν ίσα εργασιακά και δικαιώματα.

Αναφέρθηκαν επίσης οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της , ΚΙΝΑΛ που πρόσφατα καταψήφισαν στη βουλή σχετική πρόταση στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης δείχνοντας, όπως αναφέρουν οι , για άλλη μια φορά καθαρά πως είναι ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας με τη διατήρηση και διεύρυνση κάθε μορφής ελαστικών σχέσεων εργασίας και ενάντια στα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα.

Όπως λένε μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο που πρόσκεινται στα αυτά που όχι μόνο δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους όλο το προηγούμενο διάστημα άλλα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου» στο εργατικό κίνημα.

Κατηγορούν την Μαγνησίας και συγκεκριμένα τις παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΚΕ και Ο.Μ.) οι οποίες έχοντας αφομοιώσει στην κυριολεξία το ρόλο του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, καταψήφισαν σχετική πρόταση της Α.Σ.Ε στο Δ.Σ. στις 5 Μάρτη με το επιχείρημα πως το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί και δε χωράει άλλη συζήτηση.

“Μόνο αυτό που θα εξαντληθεί, αν πάψει το εργατικό κίνημα να αντιπαλεύει αυτές τις θέσεις και λογικές, είναι το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή και στην αξιοπρέπεια των συμβασιούχων. Και πολύ πιθανό αυτό να εννοούν και να επιδιώκουν τα κυβερνητικά φερέφωνα…” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος δηλώθηκε πως όποια και αν είναι η έκβαση της συνταγματικής αναθεώρησης, δε θα σταματήσουν ποτέ την προσπάθεια για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και για την κάθε μορφής ελαστική σχέση εργασίας, συσπειρώνοντας όλο και περισσότερες δυνάμεις στον αγώνα αυτό.

Έτσι ζητούν να καταργηθεί τώρα κάθε συνταγματική πρόβλεψη που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο και να γίνει άμεση μονιμοποίηση και των 30000 χιλιάδων αναπληρωτών στην εκπαίδευση, χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ … - https://t.co/Ekbfs8BdT6 -

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας - https://t.co/imhtkFHkrF -

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο διαδικτυακό Forum για τον Τουρισμό New Deal Europe 2021 - https://t.co/vNHhnTDzVd -

"Αλιεύοντας" την είδηση