Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Πρωτοβάθμια Μαγνησίας
Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Πρωτοβάθμια Μαγνησίας

Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Πρωτοβάθμια Μαγνησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην , πραγματοποίη μέλη της πρωτοβουλίας αναπληρωτών ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών, με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση των 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

Η Κωνσταντίνα Ρηγάκη αναπληρώτρια και μέλος της πρωτοβουλίας, τόνισε ότι παρά τις εξαγγελίες και του σημερινού υπουργού Παιδείας για σε βάθος τριετίας, η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουν παγιωθεί οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, τη στιγμή που υπάρχουν κενά και 25.000 εκπαιδευτικοί εδώ και χρόνια δουλεύουν σταθερά ως , για να καλύψουν τα κενά.

«Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε να σταματήσει αυτή η ομηρία και να μονιμοποιηθούν τόσοι συνάδελφοί μας που είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και κάθε χρόνο να κάνουν μια νέα αρχή», τόνισε η κ. Ρηγάκη. Όπως εξήγησε στις τουριστικές κυρίως περιοχές οι δυσκολεύονται ακόμη και να βρουν μέρος για να μείνουν, υπάρχουν θέματα με τη μετακίνηση, κάτι που αυξάνει τα έξοδα.

Μίλησε για την ύπαρξη προβλημάτων με τα δικαιώματα των αναπληρωτών τα οποία δεν είναι ίδια με των μόνιμων, με κύριο αυτό των αδειών, ειδικά της μητρότητας, κάτι που δημιουργεί προβλήματα σε μια αναπληρώτρια μητέρα που αναγκάζεται, ή να σταματήσει τη δουλειά για να μεγαλώσει το παιδί της, βγαίνοντας από τους πίνακες των αναπληρωτών, ή να αφήσει ένα μωρό δύο μηνών για να δουλέψει.

Στη Μαγνησία υπάρχουν 170 που έχουν προσληφθεί σε , ενώ υπάρχουν κενά ακόμη στην Πρωτοβάθμια, στη Δευτεροβάθμια, στη γενική και στην ειδική αγωγή.

Ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και μέλος του ΠΑΜΕ Βασίλης Τίρχας τόνισε ότι η κινητοποίηση οργανώνεται για να δοθεί απάντηση στο παραμύθι της κυβέρνησης περί κανονικότητας στα .

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών στα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και στην Ειδική Αγωγή, ώστε να μην κλείσει κανένα τμήμα και να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο και Δημοτικό Σχολείο, να στελεχωθούν τα τμήματα ένταξης και οι τάξεις υποδοχής και τα ΔΙΕΠ για τα προσφυγόπουλα.

Το ΠΑΜΕ ζητά τη μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς θέσπιση κριτηρίων ς.

"Αλιεύοντας" την είδηση