Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διαδικτυακή ημερίδα για την “Διαδικτυακή εκπαίδευση μια νέα πραγματικότητα” 
Διαδικτυακή ημερίδα για την “Διαδικτυακή εκπαίδευση μια νέα πραγματικότητα” 

Διαδικτυακή ημερίδα για την “Διαδικτυακή εκπαίδευση μια νέα πραγματικότητα” 

To ΚΕΠ Υγείας και το του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συν-διοργάνωση με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων   διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα  την Πέμπτη 4/3/2021 και ώρα 12:30 μ. μ.   με τίτλο «Διαδικτυακή , μια νέα πραγματικότητα ».

 

«Ο κορωναΐός ήρθε να επιβάλει στην  εκπαιδευτική κοινότητα ότι η τηλ είναι άλλο ένα εργαλείο χρήσιμο στην εκπαιδευτική διαδικασία, που οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.  Είναι  αποδεδειγμένο ότι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην Εκπαίδευση έχει πολλά θετικά στοιχεία και εάν υλοποιηθούν σωστά βγαίνουν ωφελημένοι όλοι, , εκπαιδευτικοί και γονείς.

Τι γίνεται όμως όταν στην οικογένεια υπάρχουν τρία διαφορετικά ,από διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης  με τρεις διαφορετικές συμπεριφορές στα θέματα της τηλεκπαίδευσης και στα βιώματα της -19 εποχής.  Με αφορμή τα  παραπάνω και  πολυάριθμους ακόμη προβληματισμούς  οδηγηθήκαμε ως κοινωνικές δομές να οργανώσουμε μια διαδικτυακή ημερίδα προσκαλώντας τους ειδικούς που θα θέσουν και εκείνοι τους προβληματισμούς τους και τα δικά τους συμπεράσματα.

Με βάση τους παραπάνω προβληματισμούς και σε συνεργασία με τον   Αντωνίου Αντώνη υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προέκυψε η συνεργασία των φορέων για την διοργάνωση της ημερίδας».

ονείς, εκπαιδευτικοί, ειδικοί ψυχικοί υγείας συζητούν διαδικτυακά, προβληματίζουν και προβληματίζονται  για τις πρακτικές και συναισθηματικές δυσκολίες  παιδιών και ενηλίκων αναφορικά με τη νέου τύπου σχολική ζωή στον καιρό της πανδημίας.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν διαδικτυακά τους χαιρετισμούς τους ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου,  Νασίκας Δημήτριος, η υφυπουργός Παιδείας, Μακρή Ζέττα και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας,  Πολύζος εώργιος.

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι ακόλουθοι ομιλητές:

          Δανιήλ Δανιλόπουλος, παιδοψυχίατρος, αφηγηματικός ψυχοθεραπευτής.

          Μπαλαμώτη Σοφία, ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου

          Γεροπούλου Γαρυφαλλιά, εκπαιδευτικός

          Λαΐτσου Ευγενία,  τρίτεκνη

          Κουσκουρίδα Αφροδίτη, λογοθεραπεύτρια

          Κουτσερής Ηλίας, πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  Δήμου

          Λαδοπούλου Ελένη, προϊστάμενη ΚΕΣΥ  Μαγνησίας

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://minedu-primary2.webex.com/meet/antant

Διαδικτυακοί οικοδεσπότες θα είναι ο Αντώνης Δ. Αντωνίου (υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε Μαγνησίας) και η  Μπακάλη Μαρία (κοινωνική λειτουργός Κέντρου Κοινότητας  Δήμου Ρήγα Φεραίου).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση