Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διαδικτυακά θα διεξαχθεί ο 4ος Διαγωνισμός Αστρονομίας Δημοτικού
Διαδικτυακά θα διεξαχθεί ο 4ος Διαγωνισμός Αστρονομίας Δημοτικού

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί ο 4ος Διαγωνισμός Αστρονομίας Δημοτικού

Η (έδρα: Βόλος) προκήρυξε τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και ς για τους μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.Ο θα διεξαχθεί διαδικτυακά πάνω στην ύλη της Αστρονομίας και της ς που περιλαμβάνεται στα σχολικά εγχειρίδια των μαθητών.

Σχετικό με την ύλη κυκλοφορεί ειδικό βιβλίο Αστρονομίας: «Το πρώτο μου βιβλίο στο Δημοτικό» και διατίθεται από την : www.astronomos.gr).

Ο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Η 1η φάση (με την ονομασία) «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» θα διενεργηθεί την Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 και από ώρα 12:00 έως 13:00, από τον ιστότοπο contest.astronomos.gr, με την ένδειξη «Διαγωνισμός Δημοτικού». Επισημαίνεται ότι για την συμμετοχή του κάθε μαθητή απαιτείται προεγγραφή στον ιστότοπο του Διαγωνισμού μέχρι την Πέμπτη 14η Μαΐου 2020.

Η 2η φάση (με την ονομασία) «ΥΠΑΤΙΑ» του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο** (αίθουσα Β1, Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 28ης Οκτωβρίου 78, πρώην κτίριο Ματσάγγου), για τους περίπου 30 καλύτερους της 1ης φάσης, την Κυριακή, 14η Ιουνίου 2020 και από ώρα 12:00 έως 13:30, με την απόλυτη ευθύνη της Επιτροπής του Διαγωνισμού. Μετά το τέλος του διαγωνισμού η αρμόδια Επιτροπή διορθώνει τα γραπτά, κατατάσσει τους μαθητές κατά σειρά βαθμολογίας και αναρτά τον σχετικό πίνακα στην του Διαγωνισμού: contest.astronomos.gr.

Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι το «Λεξικό Αστρονομίας» για τον 1ο επιτυχόντα, το «Λεξικό Διαστημικής» για τον 2ο επιτυχόντα, η «Ουρανογραφία των Αγίων» για τον 3ο επιτυχόντα και τιμητικά διπλώματα για τους επόμενους . Επίσης, όλοι οι θα εγγραφούν ΔΩΡΕΑΝ επί ένα έτος στο αστρονομικό περιοδικό «Ουρανός» που εδώ και 30 χρόνια εκδίδει ανελλιπώς η Εταιρεία.

Η απονομής των βραβείων θα γίνει το Σάββατο, 11η Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Β1 του κτιρίου Ματσάγγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της «Ετήσιας Γιορτής Αστρονομίας 2020», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία.

Όσοι εκ των επιτυχόντων παρευρεθούν στην Γιορτή Αστρονομίας θα λάβουν μέρος στην κλήρωση ενός τηλεσκοπίου.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην εγκύκλιο του διαγωνισμού (ιστοσελίδα: contest.astronomos.gr), ή στέλνοντας email: eadvolos@astronomos.gr ή στα τηλέφωνα: 24210-51061 και 6973.026.260.

Επισημαίνεται ότι τόσο η 2η φάση στις 14 Ιουνίου 2020, όσο και η βράβευση στις 11 Ιουλίου 2020 θα πραγματοποιηθούν εφ' όσον έχουν αρθεί τα ειδικά μέτρα που ισχύουν λόγω της έκρυθμης κατάστασης πανδημίας κορωναϊού.

Σε περίπτωση που στις 14 Ιουνίου εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης ή που η πανδημία βρίσκεται ακόμη σε έξαρση, η 2η φάση θα γίνει και αυτή διαδικτυακά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση