Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δεύτερο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο στο Βόλο για τον Ανθ. Γαζή τον Απρίλιο
Δεύτερο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο στο Βόλο για τον Ανθ. Γαζή τον Απρίλιο

Δεύτερο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο στο Βόλο για τον Ανθ. Γαζή τον Απρίλιο

Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο πανελλήνιο , που θα είναι αφιερωμένο στον διαφωτιστή Άνθιμο Γαζή τον προσεχή Απρίλιο σε ημερομηνία που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.

Σε συνέντευξη Τύπου, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Β'Βάθμιας Εκπαίδευσης ς Σοφία Κανταράκια, τόνισε ότι το περσινό μαθητικό λογοτεχνικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε κι ήταν αφιερωμένο στον Αλ. Παπαδιαμάντη, σημείωσε μεγάλη και η Δευτεροβάθμια αποφάσισε να υλοποιήσει και φέτος αφιερωμένο στον Άνθιμο Γαζή, τοπικό διανοούμενο από τους σημαντικότερους διαφωτιστές που μαζί με τους νσταντά και Φιλλιπίδη ίδρυσαν τη σχολή στις .

Όπως ανέφερε “θα είναι ένα διαθεματικό μαθητικό συνέδριο που θα αφορά όλες τις των εκπαιδευτικών. Μέσα από αυτό το συνέδριο δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να εμπλακούν με την τοπική ιστορία, μέσω βιωματικής προσέγγισης με τη βιβλιοθήκη των Μηλεών, να μελετήσουν την πνευματική προσφορά του Ανθ. Γαζή κ.α.”.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται από την Διεύθυνση Β'Βάθμιας Εκπαίδευσης ς, στηρίζεται από πολλούς , ενώ θα υπάρχουν και πανεπιστημιακού τύπου εισηγήσεις.

α σημειωθεί ότι, στη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων, υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για τον Άνθιμο Γαζή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση