Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Δεύτερο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο στο Βόλο για τον Ανθ. Γαζή τον Απρίλιο
Δεύτερο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο στο Βόλο για τον Ανθ. Γαζή τον Απρίλιο

Δεύτερο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο στο Βόλο για τον Ανθ. Γαζή τον Απρίλιο

Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο, που θα είναι αφιερωμένο στον διαφωτιστή Άνθιμο Γαζή τον προσεχή Απρίλιο σε ημερομηνία που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.

Σε συνέντευξη Τύπου, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σοφία Κανταράκια, τόνισε ότι το περσινό μαθητικό λογοτεχνικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε κι ήταν αφιερωμένο στον Αλ. Παπαδιαμάντη, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και η Δευτεροβάθμια αποφάσισε να υλοποιήσει και φέτος μαθητικό συνέδριο αφιερωμένο στον Άνθιμο Γαζή, τοπικό διανοούμενο από τους σημαντικότερους διαφωτιστές που μαζί με τους Κωνσταντά και Φιλλιπίδη ίδρυσαν τη σχολή στις Μηλιές.

Όπως ανέφερε “θα είναι ένα διαθεματικό μαθητικό συνέδριο που θα αφορά όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών. Μέσα από αυτό το συνέδριο δίνεται η δυνατότητα στους να εμπλακούν με την τοπική ιστορία, μέσω βιωματικής προσέγγισης με τη βιβλιοθήκη των Μηλεών, να μελετήσουν την πνευματική προσφορά του Ανθ. Γαζή κ.α.”.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται από την Διεύθυνση Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στηρίζεται από πολλούς φορείς , ενώ θα υπάρχουν και πανεπιστημιακού τύπου εισηγήσεις.

Να σημειωθεί ότι, στη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων, υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για τον Άνθιμο Γαζή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

"Αλιεύοντας" την είδηση