Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δανειστική βιβλιοθήκη ενηλίκων με 600 τίτλους βιβλίων στο 2ο Δ.Σ. Αισωνίας
Δανειστική βιβλιοθήκη ενηλίκων με 600 τίτλους βιβλίων στο 2ο Δ.Σ. Αισωνίας

Δανειστική βιβλιοθήκη ενηλίκων με 600 τίτλους βιβλίων στο 2ο Δ.Σ. Αισωνίας

Μι πρωτοπορική δράση υλοποιείται στο 2ο Δ.Σ. Αισωνίας, καθώς λειτουργεί δανειστική ενηλίκων με 600 τίτλους βιβλίων.

Συγκεκριμένα, στις 23 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου) έγινε η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Ενηλίκων “ Έλλη Πάντου ”, που ανήκει στο 2ο Δημ. Σχ. Αισωνίας (Διμηνίου).

Το καινοτόμο στοιχείο της σχολικής αυτής δανειστικής ς, έγκειται στο ότι απευθύνεται, όχι στους μαθητές και τις μαθήτριες (για τους οποίους λειτουργεί ήδη και με επιτυχία δανειστική βιβλιοθήκη), αλλά στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών και στους εκπαιδευτικούς.

Μέλη της με δικαίωμα δανεισμού μπορούν να είναι:

-Γονείς & κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του δημοτικού διαμερίσματος Αισωνίας

-Οι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (μετά τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της ς Εκπ/σης κ. Γιώργου Πολύζου).

-Οι χορηγοί των βιβλίων της βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει μέχρι στιγμής περίπου 600 τίτλους λογοτεχνικών κυρίως βιβλίων (Ελλήνων και ξένων συγγραφέων), καταγεγραμμένους ψηφιακά και αποκτήθηκαν από την προσφορά ιδιωτών (από τις προσωπικές τους βιβλιοθήκες).

Από τους δώδεκα χορηγούς, εξέχουσα θέση έχει η Έλλη Πάντου, που έχει προσφέρει πάνω από το 60 % των βιβλίων και που παρά τα 76 της χρόνια, συνεχίζει να είναι ενεργή αναγνώστρια λογοτεχνικών κυρίως έργων, που είναι η μεγάλη της αγάπη. Για τους λόγους αυτούς η βιβλιοθήκη φέρει το όνομά της.

Μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί 33 μέλη, ενώ έγινε δανεισμός 80 βιβλίων.

Υπάρχει μυστική ομάδα στο facebook, όπου τα μέλη μπορούν να δουν τον Πίνακα Καταγεγραμμένων Βιβλίων και τα άλμπουμ με όσα εξώφυλλα έχουν σκαναριστεί, αλλά και να γίνουν κριτικοί των βιβλίων που διαβάζουν.

Όσα μέλη δεν κινούνται στο χώρο του facebook ενημερώνονται με e-mail.

Υπεύθυνος της λειτουργίας και διαχείρισης της βιβλιοθήκης είναι ο δάσκαλος του υ Αποστόλης Ρηγάκης και όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της ή να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στο τηλέφωνο 6973827214.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση