Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δ.Δ.Ε.: «Δημιουργούμε στο σπίτι. Μαθητικοί Διαγωνισμοί»
Δ.Δ.Ε.: «Δημιουργούμε στο σπίτι. Μαθητικοί Διαγωνισμοί»

Δ.Δ.Ε.: «Δημιουργούμε στο σπίτι. Μαθητικοί Διαγωνισμοί»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με γνώμονα τη δημιουργική κι εποικοδομητική αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου των μαθητών στο σπίτι, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, διοργανώνει πολύπτυχο διαγωνισμό με θέμα: «Δημιουργούμε στο σπίτι». Οι μαθητές  μένουν σπίτι, δημιουργούν, εμπνέουν και τονώνουν την αισιοδοξία όλων.

Ζητούμενο αυτού του πολύπτυχου διαγωνισμού είναι να δώσει στους μαθητές το έναυσμα να ασχοληθούν με ευφάνταστες δημιουργίες, ακριβώς αυτή την περίοδο που έχουν ελεύθερο χρόνο, αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, μέσω μιας γκάμας επιλογών, όπως φωτογραφία, αφίσα, σκίτσο, κολλάζ, χειροτεχνία, έργο ρομποτικής, χειροποίητες δημιουργίες, ποίημα, πεζό, ή άλλο έργο.

Τα αυτά θα σταλούν σε ψηφιακή μορφή-φωτογραφία- στη Διεύθυνση μέχρι τις 10 Μαΐου 2020, στο ραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων το οποίο έχει τον συντονισμό της δράσης.

Η τελική αξιολόγηση των έργων θα γίνει από ορισθείσα επιτροπή και θα ακολουθήσει βράβευση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Η προσπάθεια αυτή ευαισθητοποίησης συνδιοργανώνεται από πολιτιστικούς και Συλλόγους της πόλης , οι οποίοι προτείνουν θεματικές δράσεις, σε αντιστοιχία με τις παραπάνω δημιουργίες, οι οποίες πηγάζουν από τη φιλοσοφία τους αλλά και τις πολιτιστικές τους αξίες.

Πολλοί εκ των συνδιοργανωτών είχαν ήδη υποβάλει εγγράφως στη ΔΔΕ αιτήματα διεξαγωγής ανάλογων δράσεων.

Οι που συμμετέχουν είναι:

 • το Σωματείο Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου με πρόταση δημιουργίας τεχνημάτων ή ειδωλίων Νεολιθικής εποχής από πηλό ή πλαστελίνη,

 • το των Ελληνίδων Βόλου με πρόταση ζωγραφικού έργου με παραδοσιακές φορεσιές,

 • το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός με πρόταση εικαστικού έργου, σκίτσου-ζωγραφιάς- με του '21 εμπνευσμένο από τους πίνακες του ζωγράφου Θεόφιλου,

 • το του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πρόταση δημιουργίας έργων ρομποτικής,

 • το Σωματείο Εσταυρωμένος με πρόταση ποιήματος αφιερωμένο στην αγάπη και την εθελοντική προσφορά,

 • ο ονέων και πασχόντων από μεσογειακή με πρόταση αφίσας για την εθελοντική προσφορά

 • και ο Όμιλος Ρόταρυ με πρόταση πεζού κειμένου αφιερωμένο στο περιβάλλον ή στο τρέχον παγκόσμιο πρόβλημα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση των Συλλόγων στην εν λόγω δράση και παρακαλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να ενθαρρύνουν τους μαθητές να συμμετέχουν, αξιοποιώντας δημιουργικά τον χρόνο τους στο σπίτι.

Προμήθεια tablets

Εν τω μεταξύ εκδόθηκε υπουργική απόφαση για την προμήθεια 288 tablets (όλα όσα ζήτησαν οι διευθυντές για τα 71 σχολεία της Μαγνησίας (όλα πλην των εργαστηριακών κέντρων) .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Dark Mode

  "Αλιεύοντας" την είδηση