Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού

Ένα μια φορά

 

Στο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα, πραγματοποιήθηκε (13/12) η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού  της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τίτλο «ένα μια φορά». Οι παιδαγωγοί του σχολείου ξεδίπλωσαν τη διασκευασμένη του Ευγένιου Τριβιζά μέσα από ευφάνταστες χορογραφίες, μουσικές, ποιήματα σε ένα σκηνικό ονειρεμένο και σε μια αίθουσα κατάμεστη από γονείς, συγγενείς και φίλους των μικρών μαθητών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, ο οποίος προέτρεψε τους γονείς να συνεχίσουν τη γιορτή στο σπίτι, γιορτάζοντας την υγεία των παιδιών τους και το γεμάτο σπιτικό τους.

Τη σκυτάλη έλαβε ο δ/ντής Δημήτριος Σουλιώτης και αναφέρθηκε στην επιλογή του έργου που δεν έγινε τυχαία. Τα μικρά αστεράκια του Σταθμού φέτος ταξιδεύουν στο πλανητικό σύστημα… σε κάθε πλανήτη κλείνουμε ραντεβού με ένα συναίσθημα… Στη γη έφτασε ο Θεάνθρωπος και χάρισε αγάπη … αυτή την αγάπη μας ζητά να την προσφέρουμε, να την πολλαπλασιάσουμε όχι μόνο τις ημέρες αυτές των εορτών, αλλά  να γίνει το πρώτο μέλημα της καθημερινότητάς μας .

Εκτός, όμως, από το μήνυμα της αγάπης προς το συνάνθρωπο, το χθεσινό θεατρικό έργο έκανε  μια στάση αγάπης και στο περιβάλλον ή αλλιώς στην 3η ημέρα δημιουργίας του κόσμου, που γνώρισαν αυτό το τρίμηνο οι μικροί , ενώ, ακολουθώντας τους τρεις μάγους,  βίωσαν την 4η ημέρα δημιουργίας του κόσμου, γνωρίζοντας τους αστρονόμους, το τηλεσκόπιο τα φωτεινά σώματα του ουρανού και φυσικά το αστέρι των Χριστουγέννων.

Το έργο ολοκληρώθηκε με ένα σπουδαίο μήνυμα που δόθηκε από τη μικρή «Παναγιά», η οποία ζήτησε από περαστικούς προσκυνητές που δεν είχαν καταφέρει να γίνουν βιολογικοί γονείς, να γίνουν γονείς της ς. Αυτό θέλησε να γίνει το δώρο του μικρού της μωρού, να μεγαλώσουν δηλ. το φτωχό προσφέροντάς του σε εκείνο και το δέντρο του, αγάπη κι ένα ζεστό σπιτικό.

Το τέλος αυτό συνδέεται με τη δράση που ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα υιοθετήσει δηλ. τη με το Make a Wish και το πρόγραμμα “ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ”. Με μια δωρεά 2€, οι θα πάρουν ένα Αστέρι πάνω στο οποίο μπορούν να γράψουν το όνομα και την Ευχή τους. Με αυτόν τον τρόπο, ένα χάρτινο αστεράκι μέσα από την αγάπη και τις Ευχές των παιδιών, γίνεται όπως ακριβώς το Αστέρι των Χριστουγέννων.

Η με τον Οργανισμό δε σταματά, όμως, εδώ. Το προσωπικό του σχολείου σκέφτηκε να υιοθετήσει μιαν ευχή ενός μικρού παιδιού, του τρίχρονου  Ευστάθιου, ο οποίος ταλαιπωρείται από οξεία λεμφογενή λευχαιμία. Ο στόχος είναι, μέσα από τη βοήθεια των γονέων,  να μαζευτεί,  ως το τέλος της σχολικής  χρονιάς, το χρηματικό ποσό, για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του νέου οικογενειακού μέλους του Βρεφονηπιακού  Σταθμού.

Την γιορτή έκλεισε ο πρωτοσύγκελος της  Μητροπόλεως αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος συνεχάρη το προσωπικό του σταθμού για την όμορφη εκδήλωση κι ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το Βρεφονηπιακό Σταθμό.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση