Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Χρήσιμες πληροφορίες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Χρήσιμες πληροφορίες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Χρήσιμες πληροφορίες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Χρήσιμες πληροφορίες, διευκρινήσεις και απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, αναφορικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και κυρίως για τις  σωστές πρακτικές ς των παιδιών, έλα όσοι γονείς, συμμετείχαν στο δεύτερο μέρος του ειδικού σεμιναρίου που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου, σε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, (Tμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) και το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού του Γεν. υ Βόλου, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2016, στο χώρο εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Βόλου.

Η ομιλήτρια  Παναγιώτα Ντούλια (Επισκέπτρια Υγείας), μαζί με την  Κατερίνα Καλαϊτζή (Μαία) (που την προηγούμενη εβδομάδα ανέπτυξε ειδικότερα το θέμα της αντισύλληψης), ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερώνουμε τους νέους για τους κινδύ που υπάρχουν στην περίπτωση της σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις, αλλά και τα νοσήματα που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και σε κάποιες περιπτώσεις, γίνονται όλο και πιο έντονα, στις μέρες μας…

Σταματά ο ν εμβολιασμός για άνω των 18 ετών

Όπως έγινε παράλληλα γνωστό, η εμβολιαστική κάλυψη έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) στη χώρα, παρέχεται ν, όμως αυτό, θα ισχύει έως τέλος του 2016, καθώς από 1η Ιανουαρίου 2017, παύει ο δωρεάν εμβολιασμός για τον HPV στις ηλικίες από 18 – 26 ετών.

Αντιθέτως, θα συνεχιστεί κανονικά η κάλυψη του εμβολίου για τα ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών & Εφήβων.

Η ηλικία έναρξης σύστασης εμβολιασμού μετατέθηκε στα 11 έτη. Το συστήνεται για όλα τα κορίτσια 11-15 ετών και για τις γυναίκες 15-26 ετών, που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν στην αρχικά προτεινόμενη ηλικία.

Όπως τονίστηκε παράλληλα, τα «Σεξουαλικώς  Μεταδιδόμενα  Νοσήματα», αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Τα νοσήματα που μεταδίδονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη σύφιλη, τη γονόρροια, τις  χλαμυδιακές τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, τη βακτηριακή κόλπωση, τις από τριχομονάδες, τις λοιμώξεις από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, τις ηπατίτιδες και την ιδιαίτερα σημαντική HIV λοίμωξη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση