Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Χρήσιμες πληροφορίες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Χρήσιμες πληροφορίες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Χρήσιμες πληροφορίες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Χρήσιμες πληροφορίες, διευκρινήσεις και απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, αναφορικά με τα και κυρίως για τις  σωστές πρακτικές ενημέρωσης των παιδιών, έλαβαν όσοι γονείς, συμμετείχαν στο δεύτερο μέρος του ειδικού σεμιναρίου που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων /θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, (Tμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) και το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού του Γεν. Νοσοκομείου Βόλου, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2016, στο χώρο εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Βόλου.

Η ομιλήτρια  Παναγιώτα Ντούλια (Επισκέπτρια Υγείας), μαζί με την  Κατερίνα Καλαϊτζή (Μαία) (που την προηγούμενη εβδομάδα ανέπτυξε ειδικότερα το θέμα της αντισύλληψης), ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερώνουμε τους νέους για τους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση της σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις, αλλά και τα νοσήματα που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και σε κάποιες περιπτώσεις, γίνονται όλο και πιο έντονα, στις μέρες μας…

Σταματά ο εμβολιασμός για άνω των 18 ετών

Όπως έγινε παράλληλα γνωστό, η εμβολιαστική κάλυψη έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) στη χώρα, παρέχεται δωρεάν, όμως αυτό, θα ισχύει έως τέλος του 2016, καθώς από 1η Ιανουαρίου 2017, παύει ο εμβολιασμός για τον στις ηλικίες από 18 – 26 ετών.

Αντιθέτως, θα συνεχιστεί κανονικά η κάλυψη του εμβολίου για τα ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών & Εφήβων.

Η ηλικία έναρξης σύστασης εμβολιασμού μετατέθηκε στα 11 έτη. Το εμβόλιο συστήνεται για όλα τα κορίτσια 11-15 ετών και για τις γυναίκες 15-26 ετών, που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν στην αρχικά προτεινόμενη ηλικία.

Όπως τονίστηκε παράλληλα, τα «Σεξουαλικώς  Μεταδιδόμενα  Νοσήματα», αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Τα νοσήματα που μεταδίδονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη σύφιλη, τη γονόρροια, τις  χλαμυδιακές λοιμώξεις τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, τη βακτηριακή κόλπωση, τις λοιμώξεις από τριχομονάδες, τις λοιμώξεις από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, τις ηπατίτιδες και την ιδιαίτερα σημαντική HIV λοίμωξη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση