Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Χωροταξική κατανομή αποφοίτων Γυμνασίου σε Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας 
Χωροταξική κατανομή αποφοίτων Γυμνασίου σε Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας 

Χωροταξική κατανομή αποφοίτων Γυμνασίου σε Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας 

Η χωροταξική κατανομή αποφοίτων Γυμνασίου σε Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας αποφασίστηκε από την Διεύθυνση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με βάση τα αντίστοιχα γεωγραφικά όρια των Γυμνασίων και Λυκείων, όπως προκύπτουν από τα αντίστοιχα γεωγραφικά όρια των Δημοτικών Σχολείων και την αντίστοιχη χωροταξική κατανομή, καθώς και το μαθητικό δυναμικό των αποφοίτων των Γυμνασίων.

οι απόφοιτοι των Γυμνασίων αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τα οποία αναφέρονται παρακάτω και των οποίων οι γονείς ή κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Γενικό Λύκειο, κατανέμονται σε σχέση με το Γυμνάσιο προέλευσης και την δηλωθείσα περιοχή κατοικίας τους ως ακολούθως:

1ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται 1) Ανατολικά της οδού Κύπρου και 2) Δυτικά της οδού Κύπρου και Νότια της οδού Γιάννη Δήμου). Επίσης εγγράφονται και οι απόφοιτοι του 5ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται βόρεια της οδού Ανθ. Γαζή.

2ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται οι απόφοιτοι του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου.

3ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 3ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται 1) οι απόφοιτοι του 3ου Γυμνασίου Βόλου και 2) οι απόφοιτοι του 5ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται νότια της οδού Ανθ. Γαζή.

4ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 4ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται οι απόφοιτοι του 10ου Γυμνασίου Βόλου καθώς και οι απόφοιτοι του 4ου Γυμνασίου Βόλου.

5ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 5ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται 1) οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Ανατολικά της οδού Ιωλκού, Βόρεια της οδού Γ. Δήμου και Δυτικά της οδού Κύπρου, 2) οι απόφοιτοι του 6ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Ανατολικά της οδού Ιωλκού και 3) οι απόφοιτοι του Γυμνασίου Ιωλκού.

6ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 6ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται 1) οι απόφοιτοι του 7ου Γυμνασίου Βόλου, 2) οι απόφοιτοι του 9ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Νότια της οδού Λόρδου Βύρωνος.

7ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 7ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται 1) οι απόφοιτοι του 9ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Βόρεια της οδού Λόρδου Βύρωνος, 2) οι απόφοιτοι του 6ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Δυτικά της οδού Ιωλκού, 3) οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Δυτικά της οδού Ιωλκού και Βόρεια της οδού Γιάννη Δήμου και 4) οι απόφοιτοι του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας με διεύθυνση κατοικίας την Αγία Παρασκευή.

8ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 8ο ΓΕΛ Βόλου θα εγγραφούν 1) οι απόφοιτοι του 8ου Γυμνασίου και 2) οι απόφοιτοι με διεύθυνση κατοικίας στην Άλλη Μεριά.

1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Στο 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας εγγράφονται οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας εγγράφονται οι απόφοιτοι του 2ου του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας και του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, πλην των μαθητών με διεύθυνση κατοικίας την Αγία Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι μετά την εισαγωγή μαθητών στο Πρότυπο και Πειραματικό ΓΕ.Λ. Βόλου ενδέχεται η παραπάνω απόφαση χωροταξικής κατανομής μαθητών να μεταβληθεί.

Οι απόφοιτοι των υπολοίπων Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων, των οποίων οι γονείς ή κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Γενικό Λύκειο, εγγράφονται στα αντίστοιχα ή πλησιέστερα Γενικά Λύκεια.

Οι απόφοιτοι όλων των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων, των οποίων οι Γονείς ή Κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), εγγράφονται στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της επιλογής τους. Υπενθυμίζεται ότι: «Οι μαθητές της Α΄ τάξης των ΕΠΑΛ δικαιούνται μεταφοράς για το πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας τους ΕΠΑΛ…»,(παράγραφος 1 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Αριθμ. 50025/19-09-2018 (ΦΕΚ 4217/Β’/26-09-2018)).

Οι απολυτήριοι τίτλοι Γυμνασίων θα αποσταλούν στα Λύκεια μετά το τέλος των ηλεκτρονικών εγγραφών (e-εγγραφές) και την επεξεργασία τους από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όπως προβλέπεται από τις παραγράφους Α’ και Δ’ του άρθρου 9 της Υ.Α. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 (ΦΕΚ 2005 Β΄/ 31-05-2019).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση