Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Χώρο στη Νεάπολη από την ΠΕΜΣ στο ΕΕΕΕΚ για φύτευση
Χώρο στη Νεάπολη από την ΠΕΜΣ στο ΕΕΕΕΚ για φύτευση

Χώρο στη Νεάπολη από την ΠΕΜΣ στο ΕΕΕΕΚ για φύτευση

Η ντιπεριφερειάρχης Μγνησίας και Σποράδων υποδέχθηκε σήμερα την διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου Φωτεινή Γρηγορίου και την εκπαιδευτικό Άρτεμις Μόσιου στο πλαίσιο των νέων δράσεων του Εργαστηρίου με την .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας, που υπάρχει έως και σήμερα, ενώ οριστικοποιήθηκε η πρόθεση της Περιφέρειας να διαθέσει χώρο για χρήση στη Νεάπολη Βόλου για την υλοποίηση της δράσης του ΕΕΕΕΚ Βόλου με τον τίτλο «Σποράκι γίνε δεντράκι».

Στη δράση αυτή οι του Εργαστηρίου σε συγκεκριμένο ακαλλιέργητο χώρο, που θα τους παραχωρηθεί από την Περιφέρεια, θα προβούν στην φύτευση κουκουτσιών διαφόρων φρούτων και με τη φροντίδα τους θα παρακολουθούν την ανάπτυξη του φυτού και την εξέλιξή του.

Με το πρόγραμμα αυτό το ΕΕΕΕΚ Βόλου στοχεύει στην ανάπτυξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών, στην εκμάθηση περιβαλλοντικών δεδομένων, καθώς και στην της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία για την άρτια καθημερινή μεταφορά των μαθητών του σχολείου που πραγματοποιείται από την .

Παράλληλα συζητήθηκε η δωρεά ενός απινιδωτή για τις ανάγκες του ΕΕΕΕΚ Βόλου, που θα τοποθετηθεί στους χώρους του σχολείου,

Τέλος, αναλύθηκαν μελλοντικές δράσεις και συνέργειες της Περιφέρειας ς με το ΕΕΕΕΚ Βόλου, οι οποίες θα εξειδικευτούν το προσεχές διάστημα.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων τόνισε: «Συνεχίζουμε ένα νέο κύκλο συνεργασίας με το ΕΕΕΕΚ Βόλου, σε συνέχεια της διαχρονικής υποστήριξης της Περιφέρειας ς και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλλουμε να υλοποιηθούν νέες δράσεις για τα παιδιά. Παραμένουμε κοντά στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στους και τους γονείς για να συμβάλλουμε όπου και όταν αυτό μας ζητηθεί.»

"Αλιεύοντας" την είδηση