Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Χωρίς προβλήματα το μάθημα μαθητών του ΓΕΛ Αλμυρού
Χωρίς προβλήματα το μάθημα μαθητών του ΓΕΛ Αλμυρού

Χωρίς προβλήματα το μάθημα μαθητών του ΓΕΛ Αλμυρού

Χωρίς προτα  χθες η πρώτη ημέρα για τους ές του ΓΕΛ Αλμυρού, που έκαναν μαθήματα σε άλλα σχολεία, όπου μεταφέρθηκαν καθώς το κτίριό τους δεν πληροί τις απαιτούμενες  προϋποθέσεις ασφάλειας.

Η Διεύθυνση Β'θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εξετάζει το σενάριο τα να κάνουν μαθήματα σε κτίρια πιο κοντά στον τόπο ς τους, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής Β'θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  Σωκράτης Σαβελίδης.

Ο  ίδιος είπε ότι υπάρχει σχέδιο που θα εφαρμοστεί στην πορεία, που είναι η και των τριών τάξεων του υ σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Ήδη έχουν παραγγελθεί κάποιες αίθουσες προκάτ για τα παιδιά της ς, ενώ θα προταθούν και άλλα κτίρια από το δήμο, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. «Όλα αυτά βρίσκονται υπό συζήτηση και θα βρεθεί η καλύτερη λύση, από τη στιγμή που θα χρειαστεί να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο κτίριο, το οποίο αντιμετωπίζει προτα και εκκενώθηκε ή αν απαιτηθεί να γκρεμιστεί και να γίνει ένα καινούργιο κτίριο», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.

Αυτή τη στιγμή τα παιδιά κάνουν μάθημα σε τρία διαφορετικά σχολεία, η Γ' Λυκείου στο 1ο γυμνάσιο Αλμυρού, η πρώτη τάξη του Λυκείου στο ΕΠΑΛ Αλμυρού και τη Β' Τάξη Λυκείου στο Γυμνάσιο της ς. Η Ευξεινούπολη απέχει 2,5 χλμ από τον Αλμυρό, αλλά για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά, ελήφθη μέριμνα από το δήμο, ώστε τα παιδιά από Πλάτανο, Αϊδίνι και να μετακινούνται με μεταφορικά μέσα που εξασφάλισε ο ίδιος, οι άλλοι ή με τα πόδια ή με τους γονείς τους. Πάνω από το 30% προέρχεται από την  Ευξεινούπολη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση