Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Χωρίς προβλήματα το μάθημα μαθητών του ΓΕΛ Αλμυρού
Χωρίς προβλήματα το μάθημα μαθητών του ΓΕΛ Αλμυρού

Χωρίς προβλήματα το μάθημα μαθητών του ΓΕΛ Αλμυρού

Χωρίς προβλήματα  χθες η πρώτη ημέρα για τους μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού, που έκαναν μαθήματα σε άλλα σχολεία, όπου μεταφέρθηκαν καθώς το κτίριό τους δεν πληροί τις απαιτούμενες  προϋποθέσεις ασφάλειας.

Η Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εξετάζει το σενάριο τα παιδιά να κάνουν μαθήματα σε κτίρια πιο κοντά στον τόπο διαμονής τους, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  Σωκράτης Σαβελίδης.

Ο  ίδιος είπε ότι υπάρχει σχέδιο που θα εφαρμοστεί στην πορεία, που είναι η συγκέντρωση και των τριών τάξεων του σχολείου σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Ήδη έχουν παραγγελθεί κάποιες αίθουσες προκάτ για τα παιδιά της Ευξεινούπολης, ενώ θα προταθούν και άλλα κτίρια από το δήμο, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. «Όλα αυτά βρίσκονται υπό συζήτηση και θα βρεθεί η καλύτερη λύση, από τη στιγμή που θα χρειαστεί να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο κτίριο, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα και εκκενώθηκε ή αν απαιτηθεί να γκρεμιστεί και να γίνει ένα καινούργιο κτίριο», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.

Αυτή τη στιγμή τα παιδιά κάνουν μάθημα σε τρία διαφορετικά σχολεία, η Γ’ Λυκείου στο 1ο γυμνάσιο Αλμυρού, η πρώτη τάξη του Λυκείου στο και τη Β’ Τάξη Λυκείου στο Γυμνάσιο της Ευξεινούπολης. Η Ευξεινούπολη απέχει 2,5 χλμ από τον Αλμυρό, αλλά για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά, ελήφθη μέριμνα από το δήμο, ώστε τα παιδιά από Πλάτανο, και Κρόκιο να μετακινούνται με μεταφορικά μέσα που εξασφάλισε ο ίδιος, οι άλλοι ή με τα πόδια ή με τους γονείς τους. Πάνω από το 30% προέρχεται από την  Ευξεινούπολη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση