Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αύξηση σχολείων στο πρόγραμμα κολύμβησης
Αύξηση σχολείων στο πρόγραμμα κολύμβησης

Αύξηση σχολείων στο πρόγραμμα κολύμβησης

Aύξηση των μαθητών και σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και  συνεχίζεται  για τέταρτη χρονιά, παρατηρείται φέτος, ενώ είναι η δεύτερη χρονιά που η Διεύθυνση Μαγνησίας έχει αναλάβει να “τρέξει” το πρόγραμμα.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος σήμερα στο κολυμβητήριο της Ν.Ιωνίας ο διευθυντής Α' Βάθμιας Διεύθυνσης Γ. Πολύζος ανέφερε ότι φέτος συμμετέχουν σχολεία όχι μόνο του Δήμου και Δ.Ε. αλλά και γειτονικών Δήμων, όπως Ν. Αγχιάλος, Ριζόμυλος, Καλά Νερά κ.α. κι όπως είπε “σε σχέση με πέρυσι συμμετείχαν 39 σχολεία, 1.000 μαθητές και φέτος συμμετέχουν 1.500 μαθητές της Γ' και Δ' Δημοτικού από 55 σχολεία του Νομού. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα το χουν αγκαλιάσει μαθητές κι εκπαιδευτικοί του Νομού που ξεκίνησε από 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι 21 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι οι μαθητές κατακτούν τις βασικές δεξιότητες της κολύμβησης κι όσοι της έχουν κατακτήσει, προχωρούν σε βελτίωση αυτών”.

Ο κ. Πολύζος ευχαρίστησε τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ για την διάθεση των δύο κολυμβητηρίων για τις ώρες λειτουργίας των σχολείων, καθώς και την Μαγνησίας που κάθε χρόνο στηρίζει τις προσπάθειες. Η μετακίνηση των μαθητών είναι ν και την αναλαμβάνει η Περιφέρεια ς και με πρωτοβουλία του αστικού ΚΤΕΛ υπάρχει συνοδός.
Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Ανδρ. Ζέρβας, ανέφερε ότι ο θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια των σχολείων, των σχολικών επιτροπών και της Διεύθυνσης ς Εκπαίδευσης και συμμετέχει στο πρόγραμμα που υλοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια.
Όπως είπε “Ο προσφέρει τις εγκαταστάσεις του, που είναι άρτια συντηρημένες και σε άψογη κατάσταση, όπως έχει υποχρέωση απέναντι στους δημότες. Είναι πολύ χρήσιμο πρόγραμμα, το οποίο συνεχώς βελτιώνεται και συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων που συμμετέχουν. Φέτος θα συμμετάσχουν σχολεία δημοτικών ενοτήτων και εκτός Δήμου Βόλου, με πάνω από 1500 μαθητές. Ο Βόλος είναι ένας προορισμός και μια κολυμβητική πόλη, όπως αποδεικνύουν οι δύο μεγάλες διοργανώσεις που θα γίνουν στο τέλος Ιουνίου και αρχές Σεπτεμβρίου. Οι δεξιότητες των παιδιών χρόνο με το χρόνο βελτιώνονται και δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα αν οι σύλλογοι και φορείς δεν αγκάλιαζαν την όλη προσπάθεια και αν δεν συνέδραμε η να προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες σε περίπτωση ανάγκης”.

Ο Βασ. Κατσικόπουλος, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και συντονιστής του μαθήματος κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “Το θέμα είναι ότι άργησε το υπουργείο να χορηγήσει πιστώσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικών. Αν ξεκινούσε νωρίτερα τα μαθήματα θα ήταν περισσότερα. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45 λεπτά, στο πρόγραμμα απασχολούνται έξι ωρομίσθιοι καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο κολύμπι και δύο μόνιμοι εκπαιδευτικοί από μια μέρα, οι οποίοι βοηθούν  στη διαδικασία του μαθήματος. Στο πρόγραμμα γίνεται εκμάθηση κολύμβησης σε μαθητές που ήταν τελείως αρχάριοι, σε ποσοστό πάνω από 90%, ενώ στο μάθημα σήμερα, που συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου, όλοι οι μαθητές και μαθήτριες είναι αρχάριοι και κανένα παιδί δεν ξέρει να κολυμπάει. Επειδή στο πρόγραμμα συμμετάσχουν η Γ' και Δ' τάξη Δημοτικών Σχολείων, το ποσοστό των μαθητών που δεν ξέρει να κολυμπάει είναι αρκετά μεγάλο”.

Τέλος η εθελόντρια της ΕΟΔ Μαγνησίας Ζωή Παππά, επεσήμανε ότι η ΕΟΔ καλύπτει στο κομμάτι των πρώτων βοηθειών, τα τελευταία δύο χρόνια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση