Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αυξημένη η συμμετοχή  μαθητών και μαθητριών δημοτικού στην εκμάθηση  κολύμβησης  
Αυξημένη η συμμετοχή  μαθητών και μαθητριών δημοτικού στην εκμάθηση  κολύμβησης  

Αυξημένη η συμμετοχή  μαθητών και μαθητριών δημοτικού στην εκμάθηση  κολύμβησης  

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 3η η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος ς Αγωγής στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και όπου ήταν δυνατό και της Δ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας.

Στη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης για τη -2019 συμμετείχαν σαράντα επτά χιλιάδες μηδέν σαράντα τέσσερις (47.044) μαθητές και μαθήτριες  από τρεις χιλιάδες τριακόσια τέσσερα (3.304) τμήματα χιλίων εξακοσίων εξήντα δυο (1.662) σχολικών μονάδων, σημειώνοντας περαιτέρω άνοδο σε σχέση με το - όπου συμμετείχαν 43.625 μαθητές και μαθήτριες από 2.788 τμήματα 1.549 σχολικών μονάδων.

Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη ανταπόκριση των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας και η άμεση επίλυση από πλευράς τους όλων των προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν, αποδεικνύοντας εμπράκτως το πνεύμα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας όλων των εμπλεκόμενων.

Στόχος της Διεύθυνσης ς Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τη σχολική χρονιά 2019-2020 είναι η καθολική εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας. Για την επίτευξη του στόχου απαιτείται η συνέχιση της συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία ς σε εφαρμογή του Συμφώνου Συνεργασίας , αλλά και η αρωγή του αρμόδιου για τη δωρεάν μετακίνηση των /τριών Υπουργείου Εσωτερικών καθώς επίσης και η συνέχιση της συμβολής των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση