Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αρχίζουν τα μαθήματα Αστρονομίας
Αρχίζουν τα μαθήματα Αστρονομίας

Αρχίζουν τα μαθήματα Αστρονομίας

Το Σάββτο, 11η Ινουαρίου 2020, και ώρα 4:30 μ.μ. αρχίζουν –για 10η συνεχή χρονιά– οι εγγραφές και τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας, που θα γίνονται στις αίθουσες του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – Ματσάγγου) με τη συν του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι τριετούς φοιτήσεως.

Στην Α΄ τάξη μπορούν να εγγραφούν ές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Στη Β΄ τάξη μπορούν να εγγραφούν ές που παρακολούθησαν πέρυσι την Α΄ τάξη και έλα τον ανάλογο τίτλο. Κατ' εξαίρεση στην Β΄ τάξη, μπορούν να εγγραφούν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι αποδεδειγμένα κατέχουν την ύλη της Α΄ τάξης, δηλ. το ηλιακό μας σύστημα.

Στην Γ΄ τάξη θα εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς και τις δύο προηγούμενες τάξεις. Επίσης, όποιος μαθητής της «Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως» επιθυμεί να παρακολουθήσει την Σχολή Αστρονομίας, είναι δυνατόν να το κάνει (π.χ. αν έχει φοιτήσει επιτυχώς στην Α' ή Β' Τάξη της εξ αποστάσεως μπορεί να εγγραφεί στην Β' Τάξη ή Γ' αντίστοιχα).

Τα μαθήματα θα διδάξουν καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Εταιρείας. Παράλληλα οι μαθητές θα εκπαιδεύονται με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ. Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και μεγαλύτεροι στην ηλικία, με τους ίδιους όρους, αλλά μόνο ως ακροατές, χωρίς να συμμετέχουν στη διαδικασία της διδασκαλίας, για ερωτήσεις, διευκρινίσεις κ.λπ.

Στους μαθητές όλων των τάξεων θα διανεμηθεί δωρεάν από ένα βοηθητικό βιβλίο της Εταιρείας, διαφορετικό σε κάθε τάξη, με γενικό τίτλο «Στοιχεία Αστρονομίας, ς και ς», γραμμένο ειδικά για τους μαθητές της Σχολής. Θα δοθούν δε και άλλα εποπτικά βοηθήματα.

Η φοίτηση στη Σχολή θα είναι ανελλιπής, γι' αυτό σε κάθε μάθημα θα δίνουν τις παρουσίες τους οι μαθητές. Επίσης οι διδάσκοντες καθηγητές θα κάνουν άλλοτε μεν τεστ επί του προηγουμένου μαθήματος, άλλοτε δε επαναληπτικά διαγωνίσματα, για την καλύτερη εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης και την μεθοδικότερη αξιολόγηση των . Τα μαθήματα θα συνεχισθούν κάθε Σάββατο 5 – 7 μ.μ. μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, 11η Απριλίου 2020.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν είτε νωρίτερα είτε την ίδια μέρα με την έναρξη των μαθημάτων και περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα www.astronomos.gr ή στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 2421051061 & 2421046253.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση