Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Άρχισε σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή
Άρχισε σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

Άρχισε σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

Πραγματοποιείται από σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο, για τον Άνθιμο Γαζή στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς , το οποίο θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή.

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει διάφορες εισηγήσεις εκπαιδευτικών για το ιστορικό τοπικό πρόσωπο, που οι ίδιοι οι μαθητές ζήτησαν να μάθουν γιατί δεν γνώριζαν το παραμικρό, όπως και χορευτικά από το Πήλιο με παραδοσιακές στολές, ενώ αύριο θα λάβουν χ και δρώμενα .

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς, Σοφία Κανταράκη σημείωσε ότι σήμερα ξεκίνησε το 2ο μαθητικό συνέδριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς, με θέμα τον Άνθιμο Γαζή.

Το συνέδριο σύμφωνα με την ίδια είναι διαθεματικό, συνδέοντας την Παιδεία και την με τον πολιτισμό και που αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά.

«Ήμαστε υπερήφανοι γι' αυτή τη διοργάνωση, γιατί οι μαθητές μας γίνονται κοινωνοί του πολιτιστικού φωτός της πόλης μας, συμμέτοχοι της τοπικής ς των προγόνων. Και αυτό είναι που θέλουμε να αναδείξουμε, το πώς οι μαθητές εμπλέκονται βιωματικά με τέτοιες δράσεις, το πώς αναδεικνύουν την τοπική , μέσω της ανακαλυπτικής μάθησης και της βιωματικής προσέγγισης των γεγονότων», τόνισε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων.

Όπως ανέφερε οι μαθητές άνοιξαν βιβλιοθήκες, έψαξαν και ανακάλυψαν στοιχεία και θα τα φέρουν στην επιφάνεια με το συνέδριο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση