Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Άρχισε σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή
Άρχισε σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

Άρχισε σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

Πραγματοποιείται από σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο, για τον Άνθιμο Γαζή στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή.

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει διάφορες εισηγήσεις εκπαιδευτικών για το ιστορικό τοπικό πρόσωπο, που οι ίδιοι οι μαθητές ζήτησαν να μάθουν γιατί δεν γνώριζαν το παραμικρό, όπως και χορευτικά από το Πήλιο μαθητών με παραδοσιακές στολές, ενώ αύριο θα λάβουν χώρα και θεατρικά δρώμενα μαθητών.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σοφία Κανταράκη σημείωσε ότι σήμερα ξεκίνησε το 2ο μαθητικό συνέδριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με θέμα τον Άνθιμο Γαζή.

Το συνέδριο σύμφωνα με την ίδια είναι διαθεματικό, συνδέοντας την Παιδεία και την εκπαίδευση με τον πολιτισμό και που αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά.

«Ήμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη διοργάνωση, γιατί οι μαθητές μας γίνονται κοινωνοί του πολιτιστικού φωτός της πόλης μας, συμμέτοχοι της τοπικής ιστορίας των προγόνων. Και αυτό είναι που θέλουμε να αναδείξουμε, το πώς οι μαθητές εμπλέκονται βιωματικά με τέτοιες δράσεις, το πώς αναδεικνύουν την τοπική ιστορία, μέσω της ανακαλυπτικής μάθησης και της βιωματικής προσέγγισης των γεγονότων», τόνισε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων.

Όπως ανέφερε οι μαθητές άνοιξαν βιβλιοθήκες, έψαξαν και ανακάλυψαν στοιχεία και θα τα φέρουν στην επιφάνεια με το συνέδριο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ινδοκαναδό επενδυτή Πρεμ Γουάτσα - https://t.co/n18oZ67cN4 -

  • "Καμπάνα" δύο ετών με #αναστολή στον 81χρονο που θώπευσε τη 15χρονη #αναστολή #άνδρες… - https://t.co/BwM2vC02o1 -

  • Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 41χρονος που σκότωσε με σουγιά τον 38χρονο #Αλβανία #άνδρας… - https://t.co/WdwElc9quA -

"Αλιεύοντας" την είδηση