Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Άρχισε σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή
Άρχισε σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

Άρχισε σήμερα το τριήμερο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

Πραγματοποιείται από σήμερα το τριήμερο ικό συνέδριο, για τον Άνθιμο αζή στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή.

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει διάφορες εισηγήσεις εκπαιδευτικών για το ιστορικό τοπικό πρόσωπο, που οι ίδιοι οι ές ζήτησαν να μάθουν γιατί δεν γνώριζαν το παραμικρό, όπως και χορευτικά από το Πήλιο με παραδοσιακές στολές, ενώ αύριο θα λάβουν χώρα και θεατρικά .

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς, Σοφία Κανταράκη σημείωσε ότι σήμερα ξεκίνησε το 2ο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς, με θέμα τον Άνθιμο αζή.

Το συνέδριο σύμφωνα με την ίδια είναι διαθεματικό, συνδέοντας την Παιδεία και την εκπαίδευση με τον πολιτισμό και που αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά.

«Ήμαστε υπερήφανοι γι' αυτή τη διοργάνωση, γιατί οι μαθητές μας γίνονται κοινωνοί του πολιτιστικού φωτός της πόλης μας, συμμέτοχοι της τοπικής ιστορίας των προγόνων. Και αυτό είναι που θέλουμε να αναδείξουμε, το πώς οι μαθητές εμπλέκονται βιωματικά με τέτοιες δράσεις, το πώς αναδεικνύουν την τοπική ιστορία, μέσω της ανακαλυπτικής μάθησης και της βιωματικής προσέγγισης των γεγονότων», τόνισε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων.

Όπως ανέφερε οι μαθητές άνοιξαν βιβλιοθήκες, έψαξαν και ανακάλυψαν στοιχεία και θα τα φέρουν στην επιφάνεια με το συνέδριο.

"Αλιεύοντας" την είδηση