Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » «Απουσία» παίρνει η κυβέρνηση με το πρώτο «ηλεκτρονικό κουδούνι»
«Απουσία» παίρνει η κυβέρνηση με το πρώτο «ηλεκτρονικό κουδούνι»

«Απουσία» παίρνει η κυβέρνηση με το πρώτο «ηλεκτρονικό κουδούνι»

Τονίζει ο για την έναρξη τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια

Γεωμετρία από το … τηλέφωνο φαίνεται πως καλούνται να κάνουν οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας, καθώς πρώτη μέρα σήμερα εφαρμογής της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης, ως απότοκο του δεύτερου lockdown που διανύουμε και ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα της κυβέρνησης πήρε… «απουσία».

Καταγγελίες από μαθητές πανελλαδικά αναφέρουν ότι μετά το πρώτο 40λεπτο της έναρξης των ηλεκτρονικού μαθήματος, το σύστημα «κράσαρε», με οι περισσότεροι μαθητές να μην έχουν καθόλου και δυνατότητα παρακολούθησης του μαθήματος.

Στη Μαγνησία, γονείς καταγγέλλουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κάποια επιδότηση για την παροχή ηλεκτρονικού υπολογιστή για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων των παιδιών τους.

Πολλά νοικοκυριά δεν έχουν τη δυνατότητα να επωμιστούν το κόστος αγοράς του απαραίτητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές οικογένειες έχουν πάνω από ένα παιδιά και κάθε παιδί χρειάζεται ξεχωριστό υπολογιστή για την παρακολούθηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Επειδή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση απαραίτητα είναι τόσο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής για κάθε παιδί, όσο και μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που να λειτουργεί, καλό θα ήταν η ΝΔ να είχε φροντίσει για τα απαραίτητα πριν την έναρξη των τηλε-μαθημάτων και να μην επιδεικνύει τη συνήθη της προχειρότητα, όπως στο σύνολο σχεδόν της διαχείρισης της πανδημίας.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να ρυθμίσει τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης σύντομα και πάντως πριν τη λήξη του lockdown…

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μουσική παραδοσιακή βραδιά στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο #Παλιούρι #Παλιούρι - https://t.co/qeSIQZTfUL -

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

"Αλιεύοντας" την είδηση