Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αποτελέσματα του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας
Αποτελέσματα  του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας

Αποτελέσματα του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας

Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 1ης φάσης «Αρίσταρχος» του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021, σύμφωνα με τα οποία προκρίνονται για τη 2η φάση «Ίππαρχος» 33 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και 43 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου.

Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό 139 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και 93 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, από όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός αυτή τη φορά δεν πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία ήταν κλειστά λόγω κορωναϊού, αλλά διαδικτυακά μέσω των υπολογιστών, που είχαν στα σπίτια τους οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Συνολικά δόθηκαν 39 ερωτήσεις για το Γυμνάσιο και 20 του Λυκείου, οι οποίες έπρεπε να απαντηθούν μέσα σε μια ώρα.

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας contest.astronomos.gr, την οποία μπορούν αν επισκεφθούν όλοι οι διαγωνισθέντες και να ιδούν τη σειρά κατάταξής τους, καθώς και την επιτυχία τους εκείνοι που προκρίθηκαν.

Η 2η φάση «Ίππαρχος» του διαγωνισμού, προβλέπεται από την προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας, ότι θα γίνει στο Βόλο. Εάν, όμως οι υγειονομικές συνθήκες της χώρας δεν το επιτρέψουν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ανακοινωθεί έγκαιρα ο τρόπος που θα διεξαχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι από το Βόλο διακρίθηκε στο μεν Γυμνάσιο ο μαθητής Σαρακατσάνος Απόστολος (ο οποίος μάλιστα είναι 2ος επιτυχών) στο δε Λύκειο οι μαθητές Φιλίππου Ελευθέριος (9ος), Μηλαράς Βασίλειος (21ος) και Τζαρτζάνης Δημήτριος (36ος), οι οποίοι ήδη παρακολούθησαν τις τρεις τάξεις της Σχολής Αστρονομίας του Βόλου και έλαβαν τα απολυτήριά τους από τη Σχολή αυτή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι προβληματισμοί των ειδικών και τα σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων - https://t.co/SyklAsUBv3 -

  • Αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου από την Επιτροπή Αγώνα Βόλου - https://t.co/kiSHcNQQSK -

  • Απείλησε εκ νέου ο «Κάμελ» γυναίκα ότι θα της ρίξει βενζίνη - https://t.co/kXxmwUvDtW -

"Αλιεύοντας" την είδηση