Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αποτελέσματα του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας
Αποτελέσματα  του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας

Αποτελέσματα του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας

Από την και Διαστήματος εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 1ης φάσης «Αρίσταρχος» του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021, σύμφωνα με τα οποία προκρίνονται για τη 2η φάση «Ίππαρχος» 33 και μαθήτριες του Γυμνασίου και 43 και μαθήτριες του Λυκείου.

Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό 139 και μαθήτριες του Γυμνασίου και 93 και μαθήτριες του Λυκείου, από όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός αυτή τη φορά δεν πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία ήταν κλειστά λόγω κορωναϊού, αλλά διαδικτυακά μέσω των υπολογιστών, που είχαν στα σπίτια τους οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Συνολικά δόθηκαν 39 ερωτήσεις για το Γυμνάσιο και 20 του Λυκείου, οι οποίες έπρεπε να απαντηθούν μέσα σε μια .

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας contest.astronomos.gr, την οποία μπορούν αν επισκεφθούν όλοι οι διαγωνισθέντες και να ιδούν τη σειρά κατάταξής τους, καθώς και την τους εκείνοι που προκρίθηκαν.

Η 2η φάση «Ίππαρχος» του διαγωνισμού, προβλέπεται από την προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας, ότι θα γίνει στο Βόλο. Εάν, όμως οι υγειονομικές συνθήκες της χώρας δεν το επιτρέψουν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ανακοινωθεί έγκαιρα ο τρόπος που θα διεξαχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι από το Βόλο διακρίθηκε στο μεν Γυμνάσιο ο Σαρακατσάνος Απόστολος (ο οποίος μάλιστα είναι 2ος επιτυχών) στο δε οι μαθητές Φιλίππου Ελευθέριος (9ος), Μηλαράς Βασίλειος (21ος) και Τζαρτζάνης Δημήτριος (36ος), οι οποίοι ήδη παρακολούθησαν τις τρεις τάξεις της Σχολής Αστρονομίας του και έλαβαν τα απολυτήριά τους από τη Σχολή αυτή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση