Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Aποτελέσματα της 2ης φάσης του Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας
Aποτελέσματα της 2ης φάσης του Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας

Aποτελέσματα της 2ης φάσης του Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας

Μεταξύ των επιτυχόντων και δύο Βολιώτες

Από την και Διαστήματος, με έδρα το Βόλο, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 2ης φάσης «Ίππαρχος» του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής και δεν απομένει παρά ένα ακόμη βήμα (στην 3η φάση) για την είσοδο στην Ολυμπιακή Ομάδα και την ανάδειξη των νικητών του φετινού διαγωνισμού, που γίνεται για πρώτη φορά διαδικτυακά (τόσο κατά την 1η όσο και κατά την 2η φάση).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά είναι 22 μαθητές και του Λυκείου και 15 μαθητές και του Γυμνασίου, από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Τα συνολικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας https://contest.astronomos.gr/. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους είναι και δύο μαθητές που κατάγονται από το Βόλο. Πρόκειται για τον μαθητή Βασίλειο Μηλαρά, του 2ου Λυκείου Νέας Ιωνίας Βόλου, που ήρθε 5ος στο διαγωνισμό του Λυκείου και για τον μαθητή Σαρακατσάνο Απόστολο, του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, που ήρθε 9ος στο διαγωνισμό του Γυμνασίου.

Η επόμενη 3η και τελική φάση «Πτολεμαίος» του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Φεβρουαρίου , οπότε οι μαθητές θα έχουν τριπλή εξέταση, (Θεωρία, Παρατήρηση και Ανάλυση Δεδομένων), προκειμένου να επιλεγούν οι 5 πρώτοι, που θα στελεχώσουν τις δύο Ολυμπιακές Ομάδες Αστρονομίας και Αστροφυσικής του του Λυκείου και του έτους 2022 του Γυμνασίου.

Η 3η φάση του διαγωνισμού αυτού σύμφωνα με την αρχική Προκήρυξη και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας είναι να διεξαχθεί στο Βόλο. Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε θα έχουν αρθεί τα περί αποφυγής διασποράς του COVID-19 και θα έχει επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Σε αντίθετη περίπτωση, οφείλουν οι διαγωνιζόμενοι να γνωρίζουν ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Διαγωνισμού και θα αποφασίσει ανάλογα είτε για αναβολή της 3ης φάσης (έως ότου επιτραπεί η μετακίνηση) είτε να γίνει αλλά με αυστηρή ηλεκτρονική επιτήρηση και πάντα σύμφωνα με τους δίκαιης και αμερόληπτης συμμετοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο 20ός Ρήγειος δρόμος στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 #Ρήγειοςδρόμος - https://t.co/CZk30R3B2V -

  • Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/qPYPTcJlRm -

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης λόγω ασφαλτόστρωσης  - https://t.co/loOkxQ6TAb… -

"Αλιεύοντας" την είδηση