Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Aπόσυρση τροπολογίας ζητούν oι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής
Aπόσυρση τροπολογίας  ζητούν oι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής

Aπόσυρση τροπολογίας ζητούν oι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Α'/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα δάσκαλοι, φοιτητές και ειδικοί παιδαγωγοί, ζητώντας την απόσυρση τροπολογίας που θίγει τον κλάδο τους.

Η Μάρα Σκουλά, αναπληρώτρια ειδικής αγωγής ανέφερε: «Ανήκουμε στον κλάδο ΠΕ 71- ΠΕ 61, είμαστε αναπληρωτές ειδικής αγωγής, απόφοιτοι του παιδαγωγικού τμήματος ειδικής αγωγής . Είμαστε εδώ όλοι ενωμένοι, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης, θέλουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα να είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα, απαιτούμε απόσυρση της νέας τροπολογίας η οποία μας θίγει. Σε περίπτωση ψήφισης της τροπολογίας αύριο θα πάρουμε νέες αποφάσεις έπειτα από που θα γίνει στο πανεπιστήμιο. Η νέα τροπολογία μας εξισώνει με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, το πτυχίο μας ουσιαστικά δεν έχει καμία ισχύ, υποβαθμίζεται η εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπληρωτές ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία 15 χρόνων μπορεί να βρίσκονται στους πίνακες κάτω από αναπληρωτές με μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Το πρόβλημα υφίσταται εδώ και χρόνια, από την αρχή που έχει δημιουργηθεί το τμήμα.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναπληρωτής ταμίας του Συλλόγου Έλενα Σιάνου η οποία χαρακτήρισε το πρόβλημα μεγάλο και πρόσθεσε: « Εξισώνονται στην ουσία τα επαγγελματικά μας δικαιώματα με αυτά των γενικών παιδαγωγών. Προφανώς δεν θα το αφήσουμε έτσι. Είμαστε το μοναδικό τμήμα καθαρά ειδικής αγωγής εδώ στο Βόλο, απαιτούμε να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας . Δεν γίνεται τέσσερα χρόνια πλήρους κατάρτισης σε αυτόν τον τομέα να εξισώνονται με μεταπτυχιακά, σεμινάρια δύο εβδομάδων ή ενός μήνα και πάνω από όλα ας σκεφτούμε κι αυτό. «Ας κοιτάξουμε τις ανάγκες των παιδιών ΑμεΑ. Διεκδικούμε τα κεκτημένα των αγώνων μας υπερασπιζόμαστε το μέλλον των ονείρων μας. Οι ευκαιρίες επαγγελματικής μας αποκατάστασης μειώνονται πάρα πολύ.

Άλλος ειδικός παιδαγωγός, αναπληρωτής τα τελευταία 15 χρόνια είπε: «Όλοι αυτοί οι παιδαγωγοί είναι σε καθεστώς ομηρίας καθώς στην ουσία αναπληρώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Ο χώρος της ειδικής αγωγής έχει καταδυναστευτεί τα τελευταία χρόνια με ένα σωρό τροπολογίες που προσπαθούν να απαξιώσουν το πτυχίο. Αποκορύφωμα της προσπάθειας η νέα τροπολογία όπου εξισώνεται ο βασικός τίτλος σπουδών της ειδικής αγωγής με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά γενικής εκπαίδευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εμείς είμαστε εδώ δυναμικά. Η τροπολογία φέρνει ένα σωρό δεινά στα ΑμεΑ υποβαθμίζοντας την εκπαίδευσή τους».
Όπως εξήγησε , σύμφωνα με νέα τροπολογία θα υπάρξει μοριοδότηση χωρίς να έχει γίνει σαφές το όλο σκεπτικό που θα ακολουθηθεί . Επίσης μπαίνουν σε επικουρικούς πίνακες άτομα από γενική αγωγή χωρίς να έχουν καμία κατάρτιση από την ειδική αγωγή. Ο χώρος αυτός είναι ευαίσθητος και χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό που να έχει σύγχρονες γνώσεις για να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ζητάμε μόνιμους διορισμούς . Ήδη ο σύλλογός μας έχει προβεί σε μία σειρά κινητοποιήσεων όπου κορυφώνονται σήμερα στο υπουργείο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων Απ. Μούσιος τόνισε: «Άμεση απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου παιδείας εδώ και τώρα. Το πρόβλημα της παιδείας είναι πρόβλημα της ς . Θα πρέπει οι να αγκαλιάσουν όλα αυτά τα που σήμερα διεκδικούν δικαίωμα στο δημόσιο σχολείο. Για 15 ολόκληρα χρόνια διδάσκουν σε όλες τις σχολικές μονάδες το νομού και της Ελλάδας και δεν διορίζονται. Το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Στο νομό Μαγνησίας εργάζονται 70 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής εδώ και 15 χρόνια Αποτελεί ντροπή για την ελληνική πολιτεία που δεν κάνει διορισμούς στους εκπαιδευτικούς.»

Τέλος ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Σταύρος Πετράκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζει την ειδική αγωγή εντελώς αποσπασματικά χωρίς . Με μία πρωτοφανή εκμηδενίζει τους βασικούς τίτλους σπουδών των συναδέλφων εκπαιδευτικών που σπούδασαν την ειδική αγωγή και να τους εξισώσει με άλλους εκπαιδευτικούς που έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους. Δεν στρεφόμαστε κατά όσων μεταπτυχιακό τίτλο. Αυτή όμως η έρχεται σε μία πρωτοφανή αντίθεση με την απόλυτη λογική και με ότι ισχύει σε όλο το δημόσιο, όπου ο βασικός τίτλος σπουδών ήταν το μοναδικό μέσο επιλογής διορισμού. Το ανατρέπει γιατί έχει συνταυτιστεί με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται χώρους πανεπιστημίων, σεμιναρίων και εξαναγκάζουν εκπαιδευτικούς, ένα φτωχό κομ του ελληνικού λαού που είναι υπαμειβόμενο να αναζητά προσόντα σε τιμές εξωπραγματικές. Απαράδεκτο. Να αποσύρει την τροπολογία και να προχωρήσει στη ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για όλο το χώρο της ειδικής αγωγής.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση