Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Απολογισμός σχολικών δράσεων του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου
Απολογισμός σχολικών δράσεων του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου

Απολογισμός σχολικών δράσεων του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου

Το ΓΕΛ Σκοπέλου κατά το σχολικό έτος 2020- και παρά τους  υγειονομικούς περιορισμούς πραγματοποίησε πλούσιες σχολικές  δραστηριότητες.

 

Οι δράσεις
Ιανουάριος 2021: συμμετοχή του σχολείου στο ηλεκτρονικό αφιέρωμα για  την Εθνική Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος από την Ισραηλιτική Κοινότητα  και την ΔΔΕ Μαγνησίας  (https://www.youtube.com/watch?v=G0G47NzKMXE), με εισήγηση από την  διευθύντρια  Καπραβέλου Αλεξία.

-Εξ’ αποστάσεως σχολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και την 25η Μαρτίου, με ποικίλο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, διά της αξιοποίησης εικόνων, ήχου, εκπαιδευτικών animations και ταινιών.
Τεχνική υποστήριξη από την εκπαιδευτικό πληροφορικής, Γαβριηλίδου  Μαρία -Ελένη.

-Συμμετοχή των μαθητριών Ταλαδιανού Κυριακής και Χλιβερού Κωνσταντίνας Ειρήνης στο European School Radio, με εκπομπή πληροφόρησης και  μουσικών αφιερωμάτων  (http://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/4545), καθώς και  με παραγωγή βίντεο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής
Επανάστασης (https://www.youtube.com/watch?v=ohgsaWgQ2ug), στο πλαίσιο του Μαθητικού Συνεδρίου της ΠΔΕ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Γραφείο  Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας.

Στο ίδιο συνέδριο η  μαθήτρια Μαρλίτση Δήμητρα παρουσίασε το επαναστατικό κείμενο του Ρήγα «Τα Δίκαια του Ανθρώπου», εκ μέρους των αποφοίτων με επικεφαλής την  Μακαρατζή Χρύσα, που είχαν δημιουργήσει την παρουσίαση αυτή για το  περυσινό αναβληθέν λόγω της πανδημίας συνέδριο για τον Ρήγα (https://pdethess1821.sites.sch.gr/?p=556).

Το σχολείο  κατέθεσε  τις δράσεις αυτές στον μαθητικό διαγωνισμό Bravo Schools, αναδείχθηκε ως πρεσβευτής των 17 παγκόσμιων στόχων και έλαβε έπαινο συμμετοχής.
Στις πρωτοβουλίες δράσεων συμμετείχαν επίσης οι καθηγητές του  σχολείου, Λάππας Ανδρέας και  Παπαευσταθίου Αθανάσιος.

Επιπλέον, το σχολείο πραγματοποίησε διά ζώσης ολιγόωρες διδακτικές επισκέψεις ανά τμήμα και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων:

-Μάιος 2021: βιωματικό χάπενινγκ για την οδική ασφάλεια, με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κοινωνιολογίας, Μαυρομμάτη Μαρίας, συνεργαζόμενης με  το ΑΤ Σκοπέλου.

-Μάιος 2021: επίσκεψη όλης της σχολικής κοινότητας στο παγκοσμίως  βραβευμένο καλλιτεχνικό εργαστήριο κεραμικής Νίκου και Μάγδας Ροδίου  (https://rodiospottery.com/about-us/). Οι εντυπωσιάστηκαν από
τον συνδυασμό της παράδοσης με την πρωτοτυπία στα υλικά, από τις  πολλαπλές χρηστικές μορφοποιήσεις του πηλού και από την σύνδεση της  καλλιτεχνικής δημιουργίας με την ιστορική και κοινωνική πραγματικότητα.

-Ιούνιος 2021: ο διάσημος Αμερικανός ζωγράφος και φωτογράφος Andrew  Agutos (https://andrewagutos.com/) and crew τιμά το σχολείο,  φιλοτεχνώντας τοιχογραφίες με θέματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία
και φιλοσοφία. Η αξιέπαινη πρωτοβουλία ανήκει στον καλλιτεχνικό  οργανισμό Skopelos Foundation for the Arts  (https://www.skopartfoundation.org/).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση