Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Απώλεια 100 θέσεων αναπληρωτών δασκάλων στη Μαγνησία
Απώλεια 100 θέσεων αναπληρωτών δασκάλων στη Μαγνησία

Απώλεια 100 θέσεων αναπληρωτών δασκάλων στη Μαγνησία

Πρώτη 24ωρη απεργία των δασκάλων

Την πρώτη 24ωρη απεργία της εκπαιδευτικής χρονιάς, πραγματοποίησαν σήμερα οι δάσκαλοι της Μαγνησίας συμμετοχής στην Μαγνησίας και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να αγωνίζονται για ένα σύγχρονο, ποιοτικό δημόσιο σχολείο.

Οι δάσκαλοι τονίζουν ότι με το νέο τύπου σχολείου χάνονται για φέτος 100 θέσεις αναπληρωτών, ενώ τα περισσότερα παιδιά μένουν εκτός ολοήμερου σχολείου και ζητούν να ενταχθούν στα και τα προσφυγόπουλα, στο κέντρο φιλοξενίας «», με ίσα δικαιώματα με τα Ελληνόπουλα και να εμβολιαστούν με ευθύνη της Διεύθυνσης Υγείας και του Νοσοκομείου για να προστατευτεί η υγεία τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Α’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας,Απ. Μούσιος έκανε λόγο για συνέχιση της συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου, σημειώνοντας ότι ο νέος τύπος σχολείου δημιουργεί εκπαιδευτικούς χωρίς εργασία, μαθητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το ολοήμερο σχολείο και διδακτικά αντικείμενα που μένουν εκτός δημόσιου σχολείου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στη Μαγνησία χάθηκαν από ΑΕΠ 60 θέσεις δασκάλων και αρκετές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, ενώ στα Νηπιαγωγεία φέτος λειτουργούν 12 τμήματα λιγότερα απ’ ότι πέρυσι, λόγω έλλειψης μαθητών και Νηπιαγωγείων που έχουν κάνει τον κύκλο τους και πρόσθεσε: «Στον αντίποδα υπάρχουν πληθωρικά τμήματα στη Σκόπελο, στο 37ο Νηπιαγωγείο Βόλου και σε άλλα και ο Σύλλογος δασκάλων κάνει την καταγραφή και ζήτησαν από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να ζητήσει τις αντίστοιχες πιστώσεις, για να στελεχωθούν πλήρως τα Νηπιαγωγεία.

Πανελλαδικά στους 650.000 μαθητές, ολοήμερα σχολεία παρακολουθεί ποσοστό μόλις 10% και οι δάσκαλοι τονίζουν ότι το 90% των μαθητών δεν έχει πρόσβαση στο ολοήμερο σχολείο, τη στιγμή που οι μαθητές που επιθυμούν, θα πρέπει να παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο. Με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που βάζει συγκεκριμένα κριτήρια, αποκλείονται πολλοί μαθητές, ενώ σε επίπεδο Μαγνησίας συνεχίζεται η καταγραφή του δυναμικού των ολοήμερων σχολείων.

λες αυτές οι αλλαγές προωθήθηκαν μέσω τροπολογιών, ενώ ο διάλογος που γινόταν ήταν καθαρά προσχηματικός, διότι ενώ ήταν σε εξέλιξη στη Βουλή, το υπουργείο με τροπολογίες περνούσε τις αλλαγές του νέου τύπου σχολείου. Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του υπουργείου συνεχίζονται οι δάσκαλοι θα βρίσκονται απέναντι στις πολιτικές αυτές.

Σύμφωνα με τους δασκάλους η νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκινάει με το που δίνουν ότι είναι εδώ και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για ένα σύγχρονο, ποιοτικό δημόσιο σχολείο.

Το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο φέτος έκανε έγκλημα για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
Ουσιαστικά άλλαξε τα ωρολόγια προγράμματα και στο πρωινό σχολείο και στο ολοήμερο και έθεσε κριτήρια εγγραφής για το ολοήμερο όπως να εργάζονται και οι δύο γονείς, με να μειωθούν δραματικά οι ώρες διδασκαλίας συνολικά σε όλο το πρόγραμμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω, τόνισε, είχαν να χαθούν πάνω από 100 θέσεις εκπαιδευτικών στο . Μαγνησίας και από 160 αναπληρωτές που εργάστηκαν πέρυσι, ο προγραμματισμός για φέτος είναι να προσληφθούν 60-70, που σημαίνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης απέλυσε για τη Μαγνησία 100 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ στόχος είναι να προσληφθούν Πανελλαδικά λιγότεροι αναπληρωτές, με άνθρωποι που εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια, φέτος να μείνουν στην ανεργία.

Η κυβέρνηση στρέφεται ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και η μείωση των ωρών διδασκαλίας στο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, έχει αποτέλεσμα να χτυπιούνται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, ανέφερε ο Απ. Ριζόπουλος.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν το υπουργείο Παιδείας να πάρει όλες τις νέες ρυθμίσεις πίσω, να προσληφθούν όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν πέρυσι και είναι 23.000 Πανελλαδικά, καθώς και άλλες 3.000 για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που υπάρχουν.

Για την των προσφυγόπουλων είπε ότι στις εγκαταστάσεις «» υπάρχουν 87 παιδιά προσχολικής ηλικίας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Αυτά τα παιδιά πρέπει να ενταχθούν στη δημόσια , πρέπει να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής για να βοηθηθούν στην εκμάθηση Ελληνικών και να προσληφθούν άνθρωποι που θα διδάξουν στη γλώσσας, στις τάξεις υποδοχής το απόγευμα, ενώ πρέπει να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά τους από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα σχολεία που θα ενταχθούν», τόνισε το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων.

Τέλος, ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι για να προστατευτεί η υγεία των προσφυγόπουλων, με ευθύνη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και του Νοσοκομείου να εμβολιαστούν, για να προστατευτεί η υγεία τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση