Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Από τα κάστρα στο διάστημα: το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου μαθαίνει
Από τα κάστρα στο διάστημα: το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου μαθαίνει

Από τα κάστρα στο διάστημα: το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου μαθαίνει

Ξενάγηση πό τον  Απόστολο Δημητριάδη , ιδιοκτήτη του ενετικού  κάστρου της Επισκοπής Σκοπέλου με τις πολεμίστρες του κι με την μικρή  βυζαντινή βασιλική των αρχών του 17ου αι., θεμελιωμένη στα ερείπια
παλαιοχριστιανικού ναού που, με τη σειρά του, χτίστηκε πάνω σε αρχαίο  ιερό, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι του ΕΛ  Σκοπέλου, την Πέμπτη 28.11.2019.

Τα θαύμασαν το κατάφυτο  εσωτερικό του κάστρου, τα λαογραφικά του αντικείμενα αλλά και τα αρχαιολογικά του ευρήματα, εξερευνώντας έτσι μια άγνωστη και ποιητική  πλευρά του όμορφου τόπου τους, σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο τους.

Μια συναρπαστική διδασκαλία, με , βίντεο και ζωηρό δι είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το σχολείο την Τετάρτη 4.12.2019, με  εμπνευστή τον συντονιστή Παιδαγωγικής Ευθύνης και Εκπαιδευτικού Έργου, Σπανό Σεραφείμ, διδάκτορα και Πανεπιστημιακό Διδάσκοντα  Μετεωρολογίας.

Ο επιστήμων μοιράστηκε με τα τις εμπειρίες του  από τη συμμετοχή του σε ομάδα προσομοίωσης της προετοιμασίας  κοσμοναυτών για διαστημικό ταξίδι και από την μακρόχρονη επαγγελματική  του εμπειρία στην μετεωρολογία.

Στο τέλος της ς εξήγησε τις  πρακτικές εφαρμογές των γνώσεων διαστημικής και μετεωρολογίας στην
καθημερινότητά μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση